Ex-Onnellisten Anna-Leena Sipilä: ”Metsä on minulle rakas paikka, jossa rauhoitun ja maadoitun kaikista huolista ja murheista.”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Anna-Leena Sipilä
Anna-Leena Sipilä on tuttu muun muassa draamasarjasta Ex-Onnelliset. © TIIA AHJOTULI / OTAVAMEDIA
"Metsäkylpy kuvaa mielestäni hyvin tunnetta metsässä samoilun jälkeen: olo on sekä henkisesti että fyysisesti puhdistunut", kertoo Anna-Leena Sipilä.

Tv-sarja

Margaret Atwoodin kirjaan Orjattaresi perustuva huikea ja useita palkintoja voittanut The Handmaid’s Tale pureutuu tarkkasilmäisesti asioihin sekä yhteiskunnallisesti että yksilötasolla. Jumalainen Elisabeth Moss näyttelee jälkeen kerran upeasti, kuten kaikki muutkin sarjassa. Sarja on dystopia ekokatastrofin jälkeisestä maailmasta.”

The Handmaid’s Tale

© HBO Nordic

Teatteri

Kinky Boots-musikaali Helsingin kaupunginteatterissa oli parasta mitä olen tässä tyylilajissa ikinä nähnyt. Häikäistyin, haltioiduin, hurmioiduin, itkin ja nauroin. Virtuoottiset roolisuoritukset sekä laulut ja tanssit menivät suoraan sydämeen. Lisäksi esityksessä on vielä tärkeä sanomakin.”

Kinky Boots

© MIRKA KLEEMOLA / IMAGENARY OY

Radio-ohjelma

”Minusta on mahtavan nostalgista kuunnella ihmisten musiikkiin liittyviä muistoja. Monet Ylen Entisten nuorten sävellahjassa soitetut kappaleet liittyvät minunkin nuoruuteeni jollain tavalla.”

Ruoka

”Tofu-bibimbap on ihana korealainen kulhoruoka, jossa on riisipedin päällä erilaisia pilkottuja kasviksia, pikkelöityä punakaalia sekä tofupaloja.”

Maadoittavia metsäkylpyjä

”Metsä on minulle rakas paikka, jossa rauhoitun ja maadoitun kaikista huolista ja murheista. Japanilaisilla on erityinen sana metsässä kuljeskelua varten: shinrin-yoku eli metsäkylpy. Tämä kuvaa mielestäni hyvin tunnetta metsässä samoilun jälkeen: olo on sekä henkisesti että fyysisesti puhdistunut.”

X