FBOY Island Ruotsi -tosi-tv-sarjassa naiset yrittävät arvioida, kuka komistuksista on tosissaan ja kuka leikkii tunteilla

Jaa artikkeliLähetä vinkki
FBOY Island Ruotsi
Kolme naista etsii rakkautta trooppisella saarella, jossa heidän kanssaan on 20 miestä. © Lotta Lemche/Warner Bros. Discov
Ohjelmassa miehistä puolet on mukana tositarkoituksella – toinen puolikas taas tavoittelee vain rahaa ja mainetta.

Bussi kuljettaa paidattomia miehiä etelänlomalle. Puolet heistä on nimennyt itsensä tittelillä fboy. Nimi on kiltti versio sanasta fuckboy, paha poika. FBOY Island Ruotsi -deittisarjassa naisten tehtävä on arvata, kuka kööristä on hyvä tai huono. Mukavien kanssa rahapalkinto jaetaan, mutta viimeiseksi jäänyt fboy pitää potin itsellään.

Sarjan piti juhlavasti käynnistää HBO Maxin tosi-tv-tuotannot, mutta kömpelösti rakennettu formaatti lopetettiin Yhdysvalloissa toiseen kauteen. Sittemmin jo eurooppalaistuotannot hyydyttänyt HBO Max ehti käynnistää muutamat paikallisversiot, myös Ruotsissa.

Sukupuoliroolit ovat niin räikeitä, ettei niille osaa närkästyä. Naiset antavat parhaille miehille best in show -ruusukkeen kuin koiranäyttelyssä. Persoonaksi riittää se, että pitää kukkaa korvan takana. Asetelma on hutera: pitäisi rakentaa aito rakkaussuhde, kun vastapuoli epäilee koko ajan mukavuutta huijaamiseksi.

Naiset arvioivat sohvalla keskenään, että onko jollain ”fboy-silmät”. Sitten treffittävät ja miettivät, onko kisaaj­assa ”fboy-viboja”. Ulosheitetyille juontaja tokaisee perään: ­”F-poika, f-heippa.”

FBOY Island Ruotsi, maanantai 23.1. klo 21.00, TV5

X