F1-kausi käynnistyy kuumissa tunnelmissa ilman Kimi Räikköstä - Alfa Romeon rattiin tarttuu Valtteri Bottas

Suomalaiset formulafanit ovat saaneet nauttia poikkeuksellisen pitkään tilanteesta, jossa suomalaiskuski ajaa huipputallissa ja ainakin periaatteessa taistelee sarjan mestaruudesta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Suomalaiset formulafanit ovat saaneet nauttia poikkeuksellisen pitkään tilanteesta, jossa suomalaiskuski ajaa huipputallissa ja ainakin periaatteessa taistelee sarjan mestaruudesta.
Teksti: Onnimanni Liukkonen

Nämä ajat ovat toistaiseksi ohi. Viime kauden jälkeen Kimi Räikkönen lopetti pitkän uransa moottoriurheilun kuninkuusluokassa. Hänen tilalleen Formuloiden häntäpään talleihin kuuluvan Alfa Romeon rattiin tarttuu Valtteri Bottas, joka oli vielä viime kaudella voittamassa tallien maailmanmestaruutta Lewis Hamiltonin kanssa Mercedeksellä. Kaikki viittaa siihen, että Bottas taistelee muutamista pistesijoista tällä kaudella.

F1:n televisiointioikeudet siirtyivät C Morelta Viaplaylle. Tuttuuden takaa se, että suuri osa C Moren tiimistä siirtyi formuloiden kanssa. Selostajana jatkaa Niki Juusela ja varikkotoimittajana Mervi Kallio. Asiantuntijatiimissä on peräti kolme entistä F1-kuljettajaa: maailmanmestari Mika Häkkinen, Heikki Kovalainen ja Mika Salo. Myös W Series -sarjassa kilpaileva Emma Kimiläinen kuuluu asiantuntijoihin.

Kausi käynnistyy kuumissa tunnelmissa. Viime kauden huikea kaksintaistelu maailmanmestaruudesta ratkesi Max Verstappenille viimeisen kisan kyseenalaisella tuomariratkaisulla. Lewis Hamilton sulatteli tappiota pitkään, mutta on varmasti valmis uuteen taisteluun.

Formula 1-kausi käynnistyy Bahrainissa sunnuntaina 20.3. kello 17.00 V Sport 1 Suomi -kanavalla.

Lue myös: Kimi Räikkösen uskomaton ura sisältää monia ennätyksiä – Näin jäämies jätti taakseen myös Mika Häkkisen ja Michael Schumacherin

X