Grammy-palkittu The Defiant Ones kertoo huipputuottajista

Jaa artikkeliTilaa Seura
© NBC Universal / Yle
© NBC Universal / Yle
The Defiant Ones -musiikkidokumentissa ääneen pääsevät muun muassa amerikkalaistuottajat Jimmy Iovine ja Dr.Dre.

Jimmy Iovine syntyi vuonna 1953 New Yorkissa, Dr. Dre (kuvassa) 1965 toisella puolen mannerta Los Angelesin Comptonissa. Iovine loi komean uran lähinnä valkoisen rockin tuottajana, Dr. Dre mustan katumusiikin uudistajana.

Grammy-palkitussa dokumenttisarjassa The Defiant Ones kerrotaan, kuinka heidän polkunsa kohtasivat. Siinä sivussa, yhdessä ja erikseen, tehtiin monta klassikkoalbumia ja miljardikaupalla rahaa. Siitä ja monista luovista ihmisistä riittää kerrottavaa neljään jaksoon.

Iovine muistelee, kuinka eteni bänditouhuista äänittämään Bruce Springsteenin Born to Runia, tuottamaan Patti Smithin Horsesin ja vieläkin isompia menestysalbumeita. Vähintäänkin yhtä tärkeä on Dr. Dren ura tiskijukasta gangsta-rapin uranuurtajaksi.

Molemmat ovat ihmisiä jota ei selvästikään tarvitse erikseen houkutella puhumaan. Ohjaaja Allen Hughes ja leikkaaja Lasse Järvi rinnastavat hauskasti osallisten hyvinkin ristiriitaisia muistelmia. Useinkaan ei tarvita enempää kertomaan, että noina vuosina meni lujaa.

The Defiant Ones, la 12.6. klo. 20.00, Teema & fem

X