Itse asiassa kuultuna -sarjan lastenpsykiatri ja professori Vappu Taipaleen usko tulevaisuuteen tuntuu nykypäivänä entistä rohkeammalta

Jaa kaverilleTilaa Seura
Vappu Taipale
Vappu Taipale. © YLE KUVAPALVELU

”Me saadaan vielä aikaiseksi maailmanrauha”, toteaa lastenpsykiatri, professori Vappu Taipale Itse asiassa kuultuna -ohjelmassa. Rauhanaktivistin, feministin ja idealistin usko tulevaisuuteen tuntuu nykypäivänä entistä rohkeammalta, kun Taipaleen sukupolven haave paremmasta maailmasta on valunut kuta kuinkin tyhjiin.

Muuten Juho-Pekka Rantalan luotsaama keskustelu noudattaa Itse asiassa kuultuna -sarjan leppoisaa, yleistä ja henkilökohtaista pehmeästi sekoittavaa linjaa. Taipale vastaa kysymyksiin rauhallisesti ja aika yleisluontoisesti, mikä on ymmärrettävää, sillä onhan kyse vuosikymmeniä sitten tapahtuneista asioista.

Taipale on ollut SDP:n jäsen vuodesta 1974, mutta hän ei koskaan ole ollut ehdokkaana kunnallis- tai eduskuntavaaleissa. Parin vuoden sosiaali- ja terveysministerijakson jälkeen hän oli 24 vuotta sosiaalihallituksen ja siitä kehitetyn Stakesin pääjohtaja.

Kuten keskustelustakin käy ilmi, Taipaleen vahvin panos hyvinvointivaltion kehittämisessä liittyi perhepolitiikkaan ja päivähoitojärjestelmän kehittämiseen.

Itse asiassa kuultuna: Vappu Taipale, pe 11.1. klo 21.05 Tv1

X