Japanilaisessa dokumentissa seurataan viiden nuoren e-urheilijan peliuraa ja elämää

Jaa kaverilleTilaa Seura
E-urheilun rahat ja henki
© TVF Ltd / yle kuvapalvelu

Onko e-urheilu oikeaa urheilua? Aikoinaan formula-ajoista pohdittiin samaa.

Kummassakin ajetaan, toisessa pelikoneita ja toisessa autoja. Niin tai näin, ainakin molemmissa lajeissa liikkuu paljon rahaa.

Japanilaisessa dokumentissa seurataan viiden nuoren e-urheilijan peliuraa ja elämää. He ovat kaikki aasialaistaustaisia. Keskiöön nousevat japanilaiset mestarit Daigo Umehara ja Yusuke EG Momochi sekä lapsuuden yksinäisyydessä pelaamisen löytänyt taiwanilainen GamerBee.

Pelaajat tuntuvat pitävän jalat maassa ja suhtautuvat pelaamiseen rationaalisesti. Rahaa voi nyt tulla, mutta sitä on pantava säästöön, sillä, ura ei jatku ikuisesti. Silti pelaaminen on myös intohimo ja joillakin ehkä korvike jollekin elämästä puuttuvalle.

Isoissa turnauksissa on suuren urheilujuhlan ja mahtavien kaksintaistelujen tuntua, mutta pelaajat ottavat voitot ja tappiot vastaan pidättyvämmin kuin yleisö. Ehkä eräänlainen kommentti touhun pinnallisuudesta tulee esiin, kun Momochi päättää kosia tyttöystäväänsä ja pelitoveriaan Choco Blancaa. Kun peliuran pintakuohut ovat lopullisesti lässähtäneet, ei ole hyvä jäädä yksin.

E-urheilun rahat ja henki, ke 22.5. klo 22.20 Tv2

X