Jokamies Jordan -dokumentti kertoo maailmankuulun koripalloilijan Michael Jordanin yhdestä vuodesta baseball-pelaajana

Jaa artikkeliTilaa Seura
Jokamies Jordan
© Mtv3

Amerikkalaiseen 30 for 30 -urheiludokumenttien sarjaan kuuluva Jokamies Jordan on Ron Sheltonin dokumentti maailmankuulun koripalloilijan Michael Jordanin yhdestä vuodesta baseball-pelaajana 1993-94.

Jordan oli johtanut Chicago Bulls -koripallojoukkueen kolmeen NBA-voittoon, mutta sitten hänen elämässään sattui tragedia. Jordanin isä James murhattiin, ja koska isä oli aikoinaan toivonut poikansa alkavan pelata baseballia, Michael vaihtoi kaikkien hämmästykseksi lajia.

Koripallon huipputekijä siirtyi baseballin alasarjassa pelaavan Birmingham Baronsin keskitasoiseksi rivimieheksi ennen kuin päätti 1995 palata takaisin koripallon pariin.

Silppumaisessa dokumentissa jututetaan valtavaa määrää ihmisiä pelaajatovereista valmentajiin, urheilutoimittajiin ja Chicago Bullsin omistajaan Jerry Reinsdorfiin pääsemättä pintaa syvemmälle. Jordan on äänessä vain vanhoissa haastatteluissa ja uutisfilmeissä.

Jordan kehittyi baseball-pelaajana, mutta ei ehtinyt pelata tarpeeksi pitkään saavuttaakseen täyttä potentiaaliaan. Hänen koripalloilijan uransa jatkui menestyksekkäänä vuodesta 1995 vuoteen 2003, jolloin kenttien kuningas lopullisesti lopetti.

Jokamies Jordan, to 25.7. klo 23.05 Mtv3

X