Jouluromanssi yllättää on siirappinen joulunajan rakkaustarina kaikkine kliseineen

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jouluromanssi yllättää
Työnarkomaani Molly joutuu pitämään joululoman vasten tahtoaan, mutta voittaa onnekseen matkan, jonka kohde on Jamaika... Ei kuitenkaan mikään paratiisisaari. © MTV
Majatalon asukkaat yrittävät pelastaa paikan vasaran alta romanttisissa joulutunnelmissa.

Joulu on helppojen rakkaustarinoiden sesonkia. Niitä tehtaillaan tv-ruuduille kuin edullisia konvehteja: oltava tarjolla ähkyyn asti. Suomenkin kanavilla niitä on katsottavissa kymmenittäin. Lajityypin ykköseksi on kirinyt ylituotettu episodielokuva Rakkautta vain, aikuisten Lumiukko, jolle kuuluu vetistellä näyttävästi punaviinilaskuhumalassa.

Yhdysvaltalaisdraaman Jouluromanssi yllättää päämäärä ei ole yllättää. Käsikirjoitus on rakennettu kumisten kliseiden läpikäynnille­, lavasteet täytetty koristeilla ja ääniraita tukotettu kellojen kilinällä. Jouluhalpiksissa uran tehnyt Nicky Whelan esittää työnarkomaania, joka päätyy pikasattumusten jälkeen kotihotelliin könsikkään kanssa (Josh Kelly). ”Tässähän on maitoa ja pipareita”, urho pohdiskelee ja kallistaa jälleen uutta kaakaomukia.

Ohjaaja Colin Theys on pysynyt leivässä tusinakauhulla ja lomaromanseilla. Välillä on vaikeaa sanoa kumpaa lajityyppiä nyt tehdään: hahmot ovat pelottavan laimeita – ja iloisia kuin Stepfordin vaimoissa. Katsoja pidetään otteessa panttaamalla, nähdäänkö Reindeer Lodgessa lainkaan poroja.

Jouluromanssi yllättää, perjantai 9.12. klo 19.00, AVA

X