Joy Eternal -seikkailuanimaatio yhdistää scifiä, fantasiaa ja mustaa huumoria

Muutama viikko sitten Yle Areenassa ensi-iltansa saanut aikuisten 13-osainen animaatiosarja Joy Eternal nähdään nyt myös televisiossa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Muutama viikko sitten Yle Areenassa ensi-iltansa saanut aikuisten 13-osainen animaatiosarja Joy Eternal nähdään nyt myös televisiossa.
Teksti:
Jukka Vuorio

Suomalais-kansainvälisenä yhteistyönä toteutettu Joy Eternal on ytimeltään yhdistelmä scifiä, fantasiaa ja mustaa huumoria yhdistelevä seikkailusarja. Oudon hersyvän käänteen sarja saa heti ensiminuuttien aikana, kun päähenkilö Joy kuolee.

Se ei toki estä hänen seikkailujensa jatkumista.

Joy jatkaa kamppailuaan vanhempiensa kuoleman kostamiseksi, ja siinä sivussa sarja heittelee ahkerasti piikkejä nettikulttuurille. Kun Joy tarvitsee tietokoneelta apua, täytyy valita joko maksullinen välitön apu – jos apua haluaa rahatta, täytyy katsoa ensin tukku mainoksia.

Lue myös: Walt Disney eli oman unelmatehtaansa varjossa – Ystävän paljastus: ”Mies, joka toi paljon iloa muille ihmisille, ei tuntenut itse todellista onnea”

Sarja muistuttaa paikoin klassisia 90-luvun ’osoita ja klikkaa’ -tietokonepelejä sekä toisaalta myös Douglas Adamsin legendaarista Linnunradan käsikirja liftareille -kirjasarjaa. Kun mukana on vielä suoraan H.P. Lovecraftin maailmasta repäisty Cthulhun näköinen monsteri, kasassa ovat mainiot rakennuspalikat.

Joy Eternal, sunnuntai 19.11. klo 22.55, TV2 

X