Juha Jokinen muistetaan selostuksen lisäksi koko kansan Urheiluruudun juontajana: ”Arkistopätkissä hän suorastaan leikittelee kielellä”

”Omalle ikäluokalleni Urheiluruutu oli keskeisin ikkuna tuoreisiin urheilutapahtumiin”, TV-Maailman tuottaja Onnimanni Liukkonen kirjoittaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Onnimanni Liukkonen on TV-Maailman tuottaja.

"Omalle ikäluokalleni Urheiluruutu oli keskeisin ikkuna tuoreisiin urheilutapahtumiin", TV-Maailman tuottaja Onnimanni Liukkonen kirjoittaa.
Teksti:
Onnimanni Liukkonen

Urheilutoimittaja Juha Jokisen olemus tuntuu tutulta Marko Terva-Ahon vuonna 2009 tehdyssä pienoisdokumentissa Juha Jokinen – kasvo ja ääni. Se nähdään TV2:lla lauantaina. Heinäkuussa kuollut Jokinen muistelee haastattelussa uraansa tavaramerkikseen tulleella tarkalla artikuloinnilla ja vahvalla läsnäolollaan.

Selostusten lisäksi Jokinen muistetaan Urheiluruudun juontajana. Urheiluruutu juhlii 60-vuotissyntymäpäiviään perjantaina nähtävässä juhlalähetyksessä. Kansijutussamme Hannu-Pekka Hänninen muistelee lähes 40 vuoden aikaansa Urheiluruudussa.

Juha Jokinen taisi suomen kielellä leikittelyn

Omalle ikäluokalleni Urheiluruutu oli keskeisin ikkuna tuoreisiin urheilutapahtumiin. Jokisen ja Hännisen lisäksi juontajista mieleen jäivät erityisesti senioriteetin kokemusta huokuvat Pentti Salmi ja Seppo Kannas, sekä nuori Tapio Suominen.

Juha Jokisen haastattelua katsellessa yllätyn. Muistikuvissani hän oli tiukan asiallinen, mutta arkistopätkissä hän suorastaan leikittelee kielellä. Leikkasipa hän Urheiluruutuun Jukolan viestistä 10 minuutin insertin ilman, että pätkässä oli lainkaan toimittajan puhetta. Isältäkö elokuvaohjaaja Antti J. Jokinen peri kuvakerronnan taidot?

Juha Jokinen – kasvo ja ääni, lauantai 21.10. klo. 19.30, Tv2

X