Kreeta Salminen ja Porokuiskaajan arvoitus: Ikimuistoisia hetkiä joulutontun roolissa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Joulukalenteri: Porokuiskaajan arvoitus, kuvassa Kreeta Salminen.
Joulukalenteri: Porokuiskaajan arvoitus, kuvassa Kreeta Salminen. © Jyri Pitkänen
Tiistaina alkava joulukalenteriohjelma Porokuiskaajan arvoitus on uusinta vuodelta 2014. Pirpana-tontun näyttelijä Kreeta Salminen muistelee sarjan tekoa lämmöllä.

Porokuiskaajan arvoitus -sarjassa seurataan Pirpana-tonttua, joka ajautuu jouluisiin seikkailuihin. Hän tutustuu myös Väinöön ja alkaa selvittää tämän kanssa kadulta löytyneen koiran arvoitusta.

Pirpanan näyttelijä Kreeta Salminen muistelee sarjan tekoa lämmöllä. Erityisesti muutama kuvauspäivä Lapissa jäi mieleen.

”Pirpana pääsi rekiajelulle joulupukin kanssa. Porot vetivät meitä jäällä lumihankien keskellä. Se oli tosi liikuttavaa ja mietin, että kyllä nyt toteutui yksi pikku-Kreetan unelma”, hän kertoo.

Toinen ääripää olivat kesäkuvaukset. Studiossa oli viileää, mutta ulkona täysi helle.

”Siellä me kävimme haukkaamassa happea villasukissamme. Oli hassua palata auringosta studioon joulukoristeiden keskelle.”

Minulla on pitkästä aikaa parveke. On voimauttavaa katsoa sieltä vaikka taivaan värejä. Minusta on tullut sääilmiönörtti!” –Kreeta Salminen

Salmisen syksy on kulunut Karpin kolmannen kauden kuvauksissa, Kansallisteatterin lavalla The Betty Show -näytöksissä ja Hirviön unet -kauhukuunnelmaa tehdessä. Hän näyttelee myös parhaillaan elokuvateattereissakin esitettävän Kaikki synnit -sarjan toisella kaudella.

Vuoden pimeimpänä aikana Salminen saa energiaa pitkistä kävelyistä, perheestä ja ystävistä sekä uimisesta ja saunomisesta.

”Haaveeni on myös aloittaa aktiivinen avantouinti.”

Joulukalenteri: Porokuiskaajan arvoitus, ti 1.12. klo 8.12 Tv2

Lue myös: Unelmaduuni Australiassa: Nuoret kameran edessä luomassa draamaa

X