Kumman kaa riemastuttaa Todella Upeeta -sarjan hengessä

Jaa artikkeli
© Liv
© Liv
On virkistävää tarkistaa, millaisissa merkeissä naiskuvalla irrotellut Kumman kaa -komediasarja lähti liikkeelle 2003. Hyvissä merkeissä. Sarjahan esittelee vauhdikkaiden ja vakavasti kypsymättömien yli kolmekymppisten Annen ja Ellun rakkaus- ja muuta elämää.

Duo työskentelee koulussa, joskin sivuseikkana heille itselleen. Heli Sutelan (kuvassa oik.) henkilöimä Anne on ruotsinmaikka ja Minna Koskelan (vas.) Ellu terveydenhoitaja. Kaksikko myös kirjoitti sarjan.

Ei millään muotoa haittaa, että nyt näkee heti paketin olevan Todella upeeta -sarjan jälkeistä ja sen liukastamaa huumoria. Kumman kaassakin on järjen ääni, Annen veli (Ilkka Merivaara). Tehokas Liisa Akimoff tuotti. Komediavelho Johanna Vuoksenmaa ohjasi ykköskauden sarjasta, joka viisaasti pidettiin napakkana ja jätettiin kahteen kauteen. Itse asiassa tämä oli Vuoksenmaankin ensimmäinen hitti.

Sarjan klassikkokysymys kuuluu debyyttijaksossa vaikkapa versiona: ”Kumman kaa olisit mieluummin, Remontti-Reiskan vain Marco Bjurströmin?”

Kumman kaa, la 6.11. klo 22.00, Liv 

X