Mesipistiäiset katoavat – Dokumentti avaa ennustuksen toteutumista

Mesipistiäiset katoavat on tiivis puolituntinen, joka muutamalla sanalla avaa, mitä tapahtuisi, jos otsikon mukainen ennustus toteutuisi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Mesipistiäiset katoavat.

Mesipistiäiset katoavat on tiivis puolituntinen, joka muutamalla sanalla avaa, mitä tapahtuisi, jos otsikon mukainen ennustus toteutuisi.
Teksti: Henri Waltter Rehnström

Mika Rokka on luontoaiheisiin erikoistunut elokuvantekijä, jolta Yle on aiemmin esittänyt dokumentit Huuhkajan jäljillä (2016) ja Arktika – lintujen valtaväylä (2016).

Sanojen lisäksi Mesipistiäiset katoavat luottaa vahvasti kuvakerronnan voimaan. Mieleen nousee ennen kaikkea Markus Imhoofin jokusen vuoden takainen mehiläisdokumentti Ei pelkkää hunajaa (2012).

Dokumenteissa kuultaa niin rakkaus luontoa kohtaan kuin myös huoli sen tilasta.
Dokumentti on tiivis puolituntinen, joka muutamalla sanalla avaa, mitä tapahtuisi, jos otsikon mukainen ennustus toteutuisi. Tuolloin pölytys lakkaisi, minkä jälkeen monet hedelmät ja marjat eivät enää kasvaisi. Uhka on todellinen, sillä neljäkymmentä prosenttia mehiläispistiäisistä uhkaa kuolla.

Lukuisten erikoislähikuvien avulla myös Rokka onnistuu kuvaamaan pikku pörriäiset todella sympaattisina hahmoina, joille haluaa toivoa vain pelkkää hyvää.

Mesipistiäiset katoavat, la 29.8. klo 18.15 Tv1

Lue myös: Tutkimusretki Havaijilla sukeltaa valkohaiden elämään ja historiaan

X