Mestarien liigan finaalissa toisensa kohtaavat vaikean kauden selättänyt Real Madrid ja ennakkosuosikki Liverpool

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Mestarien liigan finaali
Ottelun suomalaisina studioisäntinä nähdään Petri Pasanen ja Jari Litmanen. © MTV / C-more
Mestarien liigan finaali kutsuu Liverpoolia jo kolmatta kertaa viiden kauden aikana. Realilla taas on kaikkiaan eniten voittoja sarjassa.

Eurooppalaisten seurajoukkueiden kausi huipentuu Pariisissa pelattavaan Champions Leaguen eli suomalaisittain Mestarien liigan finaaliin. Kautta on voinut seurata C Moren suoratoistopalvelussa, mutta Mestarien liigan finaali nähdään suorana lähetyksenä myös MTV3-kanavalla.

Lähetys käynnistyy studio-osuudella kello 21.25. Ottelun alustavat studioisäntä Petri Pasasen johdolla Jari Litmanen ja Juho Rantala. Paikan päällä Stade de Franc -stadionilla ottelua selostaa Tuomas Virkkunen yhdessä asiantuntija Mika Väyrysen kanssa.

Ottelun lähtökohdat ovat herkulliset. Vastakkain ovat Real Madrid ja Liverpool. Samat joukkueet kohtasivat Mestarien liigan finaalissa vuonna 2018. Tulloin Realin Sergio Ramos teloi Liverpoolin maalitykin Mohamed Salahin niin pahoin, että egyptiläinen joutui jättämään kentän jo ensimmäisellä puoliajalla. Real voitti ottelun. Salah on sanonut, että nyt Liverpool haluaa tasoittaa tilit.

Real Madrid on ollut tällä kaudella jo pariin kertaan lähellä tippumista Mestarien liigasta. Köysissä oltiin jo Chelseaa vastaan puolivälierissä, ja välierissä joukkue teki ihmenousun Manchester Cityä vastaan. Real oli kahden maalin päässä Citystä toisen osaottelun lisäajalla. Sitten Rodrygo taikoi minuutissa kaksi maalia, ja jatko-ottelussa huikeaa kautta pelaava Karim Benzema sinetöi jatkopaikan pilkulta.

Liverpoolin kausi on ollut erinomainen. Mestarien liigan pudotuspelit ovat hoituneet melkein rutiinilla, vaikka hetkellisesti välierä Villarrealia vastaan olikin tasoissa. Finaalissa Liverpool on hienoinen suosikki, mutta Real Madridin venymiskykyä ei pidä aliarvioida. Pientä huolta aiheuttavat tähtipelaaja Salahin keväällä hiipunut maalivire ja pienet loukkaantumishuolet. Salahin lisäksi Liverpoolin kärkipelaajista löytyy kuitenkin ratkaisuvoimaa leveällä rintamalla. Sadio Mané, tammikuussa Portosta siirtynyt Luis Díaz ja Diogo Jota ovat kaikki hyvässä iskussa.

Mestarien liigan finaali, lauantai 28.5. klo 21.45, MTV3, C More

X