Mikko Leppilampi päätyi Linnan jatkoille Martti Syrjän kanssa: ”Martti ei juonut tippaakaan, ja minä vedin sitten hänenkin edestään”

Itsenäisyyspäivä on Mikko Leppilammelle tärkeä päivä, johon liittyy myös hauskoja muistoja Linnan juhlista. Itsenäisyyspäivän jälkeen toteutuu hänen suuri ammatillinen unelmansa, kun hän näyttelee Hautalehto-poliisisarjan pääroolin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Ymmärrän, että ohjaajalle on riski ottaa minut näyttelijäksi, koska minut tunnetaan tv-töideni vuoksi juontajana. Itse suhtaudun asiaan niin, että teen kaikki erilaiset työni sataprosenttisesti”, Mikko Leppilampi sanoo. © C More

Itsenäisyyspäivä on Mikko Leppilammelle tärkeä päivä, johon liittyy myös hauskoja muistoja Linnan juhlista. Itsenäisyyspäivän jälkeen toteutuu hänen suuri ammatillinen unelmansa, kun hän näyttelee Hautalehto-poliisisarjan pääroolin.
Teksti: Anu Räsänen

Jokasunnuntaiset Tanssii tähtien kanssa -lähetykset ovat tältä syksyltä ohi, ja tänä viikonloppuna Mikko Leppilampi keskittyy juhlimaan Suomen itsenäisyyttä.

”Itsenäisyyspäivä merkitsee minulle tosi paljon. Pari vuotta sitten edesmennyt pappani oli sotaveteraani, ja sitä kautta minulla on henkilökohtaista kosketuspintaa siihen, miten itsenäisyys on saavutettu ja mitä sen puolustaminen on tarkoittanut”, Mikko Leppilampi sanoo.

”Ja koska perheeseeni on juuri syntynyt pieni poika, mietin asiaa paljon lastenkin kautta. Suomi on hyvin turvallinen paikka asua ja elää, ja täällä on arvot kohdallaan. Pohdin kuitenkin myös, miten voin itse kantaa korteni kekoon ja vaikuttaa siihen, minkälaisessa ympäristössä lapset pääsevät varttumaan.”

”Oma Wallander”

Samaan aikaan kun Mikko Leppilampi iloitsee kotona uudesta perheenjäsenestä, toteutuu yksi hänen ammatillinen haaveensa. C More -palvelussa saa ensi-iltansa Christian Rönnbackan dekkareihin perustuva sarja Hautalehto: Kylmä syli, jossa Leppilampi näyttelee pääosaa.

”Voin yhtään hurskastelematta sanoa, että tämä on pitkäaikaisen unelmani täyttymys. Katson paljon laatusarjoja suoratoistopalveluista, ja niiden myötä olen alkanut haaveilla siitä, että saisin ’oman Wallanderin’, jonka kanssa voisin elää pitkään, kasvaa ja kehittyä.”

Hautalehto-sarjasta alettiin puhua ensi kertaa viitisen vuotta sitten. Leppilampi sai luettavakseen pinon Rönnbackan kirjoja ja kiinnostui rosoisesta Hautalehdosta, joka on fiksu ja pätevä poliisi mutta kompuroi yksityiselämässään.

Päästäkseen syvemmälle Hautalehdon maailmaan Leppilampi otti yhteyttä kirjailija Rönnbackaan.

”Olemme jutelleet ja henganneet paljon yhdessä, ystävystyneetkin. Kyselen Rönnbackalta hänen näkemyksiään Hautalehdosta, vaikka en tietenkään pyri apinoimaan niitä sarjassa. Kirjailijalta saan kuitenkin tietää pieniä yksityiskohtia, joista voin ammentaa omaan roolityöhöni.”

Jatkoille Martti Syrjän kera

Palataan vielä hetkeksi itsenäisyyteen ja Linnan juhliin, jotka kuuluvat päivän tärkeisiin perinteisiin Suomessa.

Leppilampi on juhlinut kutsuvieraana Presidentinlinnassa kaksi kertaa, 2004 ja 2007. Molemmista itsenäisyyspäivistä jäi hauskat muistot.

”Ne olivat tosi erilaisia kokemuksia. Ensimmäisen kerran olin linnassa aivan untuvikkona, kun urani oli juuri lähtenyt käyntiin. Minua vietiin henkilökunnan portaikkoja pitkin haastattelusta toiseen, koska sillä tavalla ihmispaljoudessa pääsi liikkumaan nopeimmin”, Leppilampi muistelee.

Jatkoille Leppilampi lähti yhtä jalkaa Eppu Normaalin laulajan Martti Syrjän kanssa.

”Me molemmat olimme juhlissa yksin, joten lyöttäydyimme kimppaan. Martti Syrjä ei juonut tippaakaan, ja minä vedin sitten hänenkin edestään”, Leppilampi kertoo nauraen.

”Toisella kerralla olin linnassa silloisen vaimoni Emilian kanssa. Menimme juhliin yhdessä ystäviemme Räikkösten kanssa, ja media oli sinä vuonna erityisen kiinnostunut Kimistä. Kun huomio alkoi ahdistaa Kimiä, hän vastasi toimittajille: ’Emmä tiiä. Kysykää tolta Leppilammelta, se tykkää jutella.’”

Hautalehto: Kylmä syli,  C more torstaista 9.12. alkaen

Lue myös: Muistatko nämä Kimi Räikkösen lentävät lauseet? Kokosimme legendaarisimmat heitot uran varrelta – ”Älkää puhuko minulle, kun ajan kurvissa”

X