Mitä lapsesi tekisi? -viihdeohjelmassa mennään lasten ehdoilla

Anni Hautalan mielestä parasta komiikkaa on seurata lasten ja eläinten toilailuja. Hautalan juontamassa gameshow’ssa pääosassa ovat lapset, jotka päättävät mikä palkinto valitaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Anni Hautala tekee lasten tunnelman studiossa rennoksi. Hänen lisäkseen Ari Hursti toimii ohjelman kerhosetänä. Hän järjestää tenaville erilaisia tehtäviä, kuten renkaan heittoa ja pahanmakuisen kakun maistelua.

Anni Hautalan mielestä parasta komiikkaa on seurata lasten ja eläinten toilailuja. Hautalan juontamassa gameshow’ssa pääosassa ovat lapset, jotka päättävät mikä palkinto valitaan.
(Päivitetty: )
Teksti: Henri Waltter Rehnström

Lapsia selvästi jännittää. Anni Hautala ottaa heidät huomaansa ja vie kameran taakse.

Lapset pääsevät zoomailemaan erikoislähikuvia vanhemmistaan ja yleisöstä. Se on hyvin hassun näköistä. Kohta ilma onkin täynnä vapautunutta ja iloista kikatusta.

Kun lapset ovat päässeet sinuiksi kameran kanssa ja oppineet, että sitä ei tarvitse pelätä, Hautala johdattaa heidät paikoilleen, omien aikuistensa viereen. Jännitys vaikuttaisi olevan tiessään, ja kuvaukset voivat alkaa.

Ollaan Vantaalla, teollisuushalliin pystytetyssä studiossa. Alkamassa on uuden kotimaisen gameshown Mitä lapsesi tekisi? nauhoitukset.

Alun perin brittiläiseen formaattiin perustuvan ohjelman idea on yksinkertaisuudessaan näppärä. Vanhempien tulee arvata, miten heidän lapsensa käyttäytyvät eri tilanteissa. Noudattavatko lapset esimerkiksi heille annettuja ohjeita, kun aikuinen poistuu paikalta? Suostuuko lapsi syömään eksoottisia ruokia, joita ei ole aiemmin maistanut? Ja käyttääkö lapsi hyväkseen valkoista valhetta selviytyäkseen hankalasta tilanteesta.

Lapset päättävät

Jokaisen jakson päätteeksi parhaiten arvanneiden vanhempien perhe voittaa, ja heidät palkitaan. Tosin lapsi saa päättää palkinnon. Se voi olla joko etelänmatka tai upouusi lasten sähköauto. Parhaiten pärjänneet perheet ottavat toisistaan mittaa vielä finaalissa.

”Kilpailuun osallistuvat lapset ovat 4-6 -vuotiaita. Se on juuri sopiva ikä, sillä heillä ei ole vielä vieraskoreutta. Tuonikäiset lapset ovat aidosti sitä, mitä he ovat”, Hautala kertoo.

Itsekin yhden lapsen äiti Hautala tulee mainiosti toimeen ohjelmassa esiintyvien pikkukilpailijoiden kanssa. Hänen vapautunut jutustelunsa saa lapsetkin vapautumaan. Hautalan mielestä lasten puuhien seuraaminen on parasta komiikkaa, mitä voi olla.

”Kun katson esimerkiksi Hauskoja kotivideoita, minua naurattavat ennen kaikkea ne kohdat, joissa on mukana lapsia ja eläimiä”, Hautala sanoo.

Mahdottomia vaatimuksia

Mitä lapsesi tekisi? on ohjelma, joka on suunnattu koko perheelle. Varsinkin aikuisille se tarjoaa paljon samaistumispintaa. Ohjelmaa tehdessä Hautala huomasi, miten mahdottomia aikuisten vaatimukset lapsille voivat olla.

”Lapsille sanotaan usein esimerkiksi, että saat ottaa vain yhden karkin. Mutta, hyvänen aika, eiväthän aikuisetkaan siihen pysty. Miten he siis voivat vaatia lapsiltakaan sellaista”, Hautala nauraa.

Viime vuosina Hautala on juontanut televisiossa useita ohjelmia, kuten Kiellettyä rakkautta, Kaikki vastaan 1 ja Kadonneen jäljillä. Tästä huolimatta hän pitää varsinaisena kotipesänään radiota. Siellä hänet tunnetaan parhaiten Radio Suomipopin Aamulypsystä.

Aamulypsyä on mukava tehdä, koska sitä lähetetään suorana. Ei ole meikkausta, eikä odottelua, niin kuin televisiotyössä”, Hautala sanoo.

Mitä lapsesi tekisi? ti 19.3. klo 20.00 Nelonen

X