”Ihan hyvä vitsi” ei riitä Uutisvuodon korvaajalle – Noin viikon studio jatkaa Ylellä uutisviihteen parissa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Eeva Vekin ja Anders Heleniuksen vetämässä Noin viikon studiossa voidaan nauraa niin Sipilälle kuin Trumpille. ”Ja onhan meillä tuossa vieressä tuo itänaapuri, josta voi tehdä huumoria”, Eeva Vekki sanoo. © jukka lintinen / yle kuvapalvelu
Eeva Vekiltä ja Anders Heleniukselta odotetaan paljon, kun he vetävät palkitun ajankohtaissatiirin kakkososaa. Luvassa on ainakin sopivasti härskiyttä ja huumoria Sipilästä.

Jukka Lindströmin lopetuspäätös oli ikävä Ylelle. Ajankohtaisohjelma Noin viikon uutisten tapa käsitellä yhteiskunnallisia ilmiöitä nauratti katsojia, kerrankin ihan oikeasti. Ohjelma miellytti myös Kultaisen Venlan palkintoraatia kahdesti.

”Suomen kovin ajankohtaissatiiritiimi palaa ruutuun”, Yle hehkutti tiedotteessaan jatko-osaa Noin viikon studiota. Harvinaisesti kärkeen nostettiin käsikirjoittajat Yasir Gaily, Jenni Poranen, Tomi Haustola, Janne Zareff ja Janne Lankoski.

Yle odottaa tiimiltä paljon. Kun yhtiö ilmoitti 20-vuotiaan Uutisvuodon lopettavan, Noin viikon studio mainittiin uutisviihteen jatkajana Ylellä.

”Täällä on helvetin kovia tyyppejä, käsikirjoittajia ja toimittajia. Ei olla tyytyväisiä siihen, että on ihan hyvä vitsi, vaan siitä pitää saada vielä parempi”, ryhmän tulokas Eeva Vekki sanoo.

Hän vetää ohjelmaa yhdessä Anders Heleniuksen kanssa. Helenius nähtiin usein Lindströmin rinnalla ruudussa.

Mikään ei hermostuta

Käsikirjoituksia Pasilassa viimeisteleviä vetäjiä ei hermostuta mikään tulevassa ohjelmassa. Väitteensä päälle he nauravat äänekkäästi. Yhdeksän jakson kevätkaudelle on valmisteltuna muutama ajaton aihe, visuaalista ilmettä on työstetty, faktoja tarkistettu.

Anders Helenius, mitä puuttuu, kun Jukka Lindström ei ole mukana?

”Ajatuksena on tehdä uusi ohjelma, joten tästä ei puutu mitään.”

Kahdelle vetäjälle ei ole mietitty roolijakoa, vaan he aikovat olla ”omat itsensä”. He tuntevat toisensa vuosien ajalta stand up -ympyröistä. Kokenut improvisaationäyttelijä ja monia komediaklubeja tuottanut Vekki astui stand up -lavalle ensi kertaa neljä vuotta sitten. Helenius on tehnyt stand upia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi pari vuosikymmentä. Yhteistyö on kehittymässä.

”Välillä toinen sanoo, että tämä ei sovi minun suuhuni. Toinen vastaa siihen että, minä voin olla tästä asiasta näin härski”, Vekki sanoo.

Ajankohtaisviihteen nousu

Uutissatiiri oli nousussa, kun Noin viikon uutiset alkoi vuonna 2014. Trumpin valinnan jälkeen humoristisesta ajankohtaisviihteestä on tullut yhä merkittävämpi tapa käsitellä uutisia. Amerikkalaiset verrokit Stephen Colbert tai Trevor Noah nauravat illasta toiseen maan johtajalle. Noin viikon studiossa ei keskitytä pelkästään Suomen hallitukseen.

”Annetaan Juha Sipilälle vielä vähän kudosta (kehua), ettei hän ihan yhtä huonosti vedä kuin Trump”, Helenius sanoo ja jatkokehittelee vitsiään.

”Jos tulisi uutinen, että Juha Sipilällä on ollut salasuhde pornotähden kanssa, siitä saisi enemmän huumoria kuin siitä, että Trumpilla on ollut. Yllätyksen koko vaikuttaa.”

Noin viikon studio, t0 5.4. klo 21.00 TV2

X