Normaaleja ihmisiä -sarja esittää nuorten ihmisten rakkaussuhteita piristävällä tavalla

Jaa artikkeli
Normaaleja ihmisiä
Sarjan päähenkilöitä, Connellia ja Mariannea esittävät Paul Mescal ja Daisy Edgar-Jones. © Element Pictures / Yle
Connell ja Marianne asuvat pikkukaupungissa Irlannissa, mutta siihen yhtäläisyydet heidän välillään loppuvat. Connell on suosittu ja pidetty jalkapalloilija kun taas Marianne on koulussa yksin.

Nuorten ihmisten rakkaussuhteet tuntuvat usein elokuvissa olevan yhä alisteisia romanttiselle satuilulle, mutta onneksi television puolella on toisin. Sally Rooneyn romaaniin perustuva, irlantilainen sarja, Normaaleja ihmisiä, on tästä hieno esimerkki. Uusintana esitettävä sarja seuraa kahden sensitiiviisen ja älykkään, mutta myös särmikkään ja arvaamattoman nuoren suhdetta viimeisistä kouluvuosista yliopistoon.

Marianne on hyvin toimeentulevan perheen tytär, Connell taas työväenluokkainen nuorukainen, jonka äiti työskentelee Mariannen kotona siivoojana. Marianne ja Connell aloittavat kiihkeän seksisuhteen, jonka Connell haluaa kuitenkin pitää salassa. Suosittu urheilijapoika ei halua kavereidensa tietävän suhteestaan koulun outolintuun. Nuorten suhde ja sen voimakentät aaltoilevat vuodesta ja ympäristöstä toiseen. Välillä ollaan yhdessä, sitten taas ei. Mitään lopullista ratkaisua vaikeaan romanssiin ei tule.

Juuri tämä varsin autenttisen tuntuinen polveilu pitää sarjan sekä realistisena että kiinnostavana alusta loppuun. Ja kuten normaalit ihmiset todellisuudessakin, Marianne ja Connell ovat vuoroin rakastettavia, vuoroin totaalisen raivostuttavia. Daisy Edgar-Jones ja Paul Mescal tekevät hienoa työtä keskeisissä rooleissa.

Normaaleja ihmisiä, maanantai 20.9. klo 23.30, TV2 

X