Nuori Zlatan – Tarina tunnetun jalkapalloilijan uran alusta ja kehityksestä

Vuonna 2015 valmistuneessa ja uusintana esitettävässä dokumentissa Nuori Zlatan kerrotaan, kuinka nyt jo uransa ehtoopuolella olevan jalkapalloilijan ura lähti liikkeelle.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Zlatan Ibrahimovic Nuori Zlatan -dokumentissa.

Vuonna 2015 valmistuneessa ja uusintana esitettävässä dokumentissa Nuori Zlatan kerrotaan, kuinka nyt jo uransa ehtoopuolella olevan jalkapalloilijan ura lähti liikkeelle.
(Päivitetty: )
Teksti:
Onnimanni Liukkonen

Zlatan Ibrahimovicin tuntevat kaikki. Syy on selvä – Zlatan on erilainen, ristiriitainen persoona, joka ei jätä kylmäksi.

Nuori Zlatan -dokumentin tarina liikkuu kahdella rinnakkain esitetyllä aikatasolla. 17-vuotias Zlatan pääsee mukaan Malmö FF:n aikuisten joukkueeseen. Toisessa tarinassa on siirrytty pari vuotta eteenpäin. Zlatan on myyty Amsterdamin Ajaxiin isolla siirtosummalla, ja jälleen ollaan alkupisteessä, jossa pitäisi murtautua uuteen joukkueeseen. Kummassakin tilanteessa odotukset ovat korkealla, mutta epäilijöitä riittää.

Kysymys on juuri Zlatanin persoonasta. Hänen tapoihinsa ei nuorenakaan kuulunut nöyryys, vaan paikka miesten joukkueessa otettiin asenteella, joka toisten mielestä oli suorastaan itsekäs ja ylimielinen. Sittemmin Zlatanin omaperäinen suuruudenhulluus on jalostunut mediateatteriksi, jonka ilmeisin vertailukohta löytyy Muhammad Alin suunsoitosta. Alkuvaiheessa kyse näyttää kuitenkin olleen enemmänkin epävarmuuden peittelystä.

Suomalaisia kiinnostanee jakso, jossa Jari Litmasen paluu Ajaxiin yhdistetään voimakkaasti Zlatanin parantuneisiin suorituksiin. Kokenut Litmanen kertoo sanoneensa Zlatanille: ”Minä autan sinua, en ole vihollisesi.”

Nuori Zlatan, su 16.8. klo 22.30 Yle Teema & Fem

Lue myös: I Am Ali – Dokumenttielokuva karismaattisesta ammattinyrkkeilijä Muhammad Alista

X