Pakotettu tunnustus -dokumentti käsittelee amerikkalaispoliisien keinoja puristaa tunnustus syyttömiltä ihmisiltä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Pakotettu tunnustus
© Yle kuvapalvelu

Amerikkalaisissa tv-sarjoissa poliisit ovat usein oikeudenmukaisia ja moraaliltaan moitteettomia. Tanskalaisessa dokumentissa Pakotettu tunnustus käsitellään kuitenkin amerikkalaispoliisien varsin härskejä keinoja puristaa tunnustus jopa täysin syyttömiltä ihmisiltä. Seurauksena tästä monet joutuvat viettämään vuosikausia vankilassa syyttöminä.

Dokumentin keskushenkilö on väärien tunnustusten vuoksi kärsiviä puolustava asianajaja Jane Fisher-Byrialsen, jonka juttujen kautta seurataan muutamaa räikeää tapausta. Öisine katukuvineen ja kohtalokkaine musiikkikatkelmineen dokumentti hakee hieman turhaankin dramatiikkaa, sillä sitä on sen aiheessa jo aivan riittämiin.

Amerikkalaisen oikeusjärjestelmän periaatteet ovat hienot, mutta käytäntö toisinaan aivan muuta.

Samaa aihepiiriä käsittelee myös tänään TV2:lla alkava kolmiosainen, tosi tv-henkinen dokumenttisarja Floridan kova laki, jossa seurataan Floridan lainvalvojien ja oikeusviranomaisten työtä. Keskiössä on kovia tuomioita ja ankaraa lainkäyttöä puolustanut pääsyyttäjä Angela Corey, jonka uudelleenvalintakampanjaa sarjassa tarkastellaan erinäisten rikostapausten selvittelyn ohella.

Dokumenttiprojekti: Pakotettu tunnustus, to 12.9. klo 19.00 Tv1

X