Saalistajat: Epäsuhtainen poliisipari murhaajakaksikon jäljillä

Saalistajat -sarja sisältää kiintoisia psykologisia näkökulmia ja kohtalokkaasti sykkivää urbaania tunnelmaa, jolta sopii odottaa yllätyksiä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Saalistajat.

Saalistajat -sarja sisältää kiintoisia psykologisia näkökulmia ja kohtalokkaasti sykkivää urbaania tunnelmaa, jolta sopii odottaa yllätyksiä.
Teksti: Pertti Avola

Gaby Hullin käsikirjoittama kuusiosainen brittisarja Saalistajat on osoitus siitä, että tutuistakin aineksista voi rakentaa jotain omintakeista, jos on taitoa. Entinen lapsisotilas Baba (Dipo Ola) ja kuvankaunis psykopaatti Freddie (Hermione Corfield) kohtaavat sattumalta yössä. Heidän tapaamisellaan on se seuraus, että Freddien seuralainen menettää lopulta henkensä. Eikä hän jää ainoaksi.

Kuolettavan kaksikon jäljille lähtevät kokenut mutta kireä rikoskonstaapeli Lola Franks (Eve Myles) ja poliisin sisäisestä korruptiotutkinnasta väkivaltarikoksiin siirretty joviaali komisario Jackson Mendy (Babou Ceesay). He ovat niin erilaisia, että yhteistyö on hankalaa. Epäsuhtainen poliisipari murhaajakaksikon jäljillä ei toki ole uusi kuvio jännitystarinoissa, mutta Hull rakentelee taitavaa dialogia, kiintoisia psykologisia näkökulmia ja kohtalokkaasti sykkivää urbaania tunnelmaa kutkuttavan jännittäväksi kudelmaksi, jolta sopii odottaa yllätyksiä.

Näyttelijätkin ovat virkistävän tuoretta porukkaa, lukuun ottamatta jo pitkän uran tehnyttä Eve Mylesiä, joka on meillä nähty viimeksi sarjoissa Rimakauhua ja rakkautta ja Perienglantilainen skandaali.

Saalistajat, ma 2.11. klo 21.30 Tv2

Lue myös: Perienglantilainen skandaali – Tragikoomisen sarjan tyylilajissa yhdistyvät musta komedia ja veijariseikkailu

X