Perienglantilainen skandaali – Tragikoomisen sarjan tyylilajissa yhdistyvät musta komedia ja veijariseikkailu

Perienglantilainen skandaali
© YLE KUVAPALVELU

Tositapahtumiin perustuva englantilainen minisarja (2018) kertoo liberaalipuolueen johtajaksi 1960-luvun lopulla nousevan Jeremy Thorpen (Hugh Grant, kuvassa) kujanjuoksusta.

Poliittisen uransa huipulla Thorpea pidetään jopa potentiaalisena pääministerinä. Hän joutuu kuitenkin ongelmiin salatun homoutensa takia. Thorpen entinen rakastaja, nuori Norman Josiffe (Ben Whishaw) yrittää kiristää parlamentin jäsentä useampaan kertaan. Lopulta Thorpe tulee siihen tulokseen, että Normanin tappaminen on toimivin ratkaisu.

Herkullinen sarja paljastaa korttinsa jo avauskohtauksessa, kun Thorpe ja hänen puoluetoverinsa Peter Bessell (Alex Jennings) vertailevat seksiseikkailujaan tartarpihvin äärellä. Tragikoomisen sarjan tyylilajissa yhdistyvät musta komedia ja veijariseikkailu.

Tarina etenee tiukasti otteessaan pitäen, ja roolistaan selvästi nautiskeleva Hugh Grant on valloittavan ällöttävä itseriittoisena hedonistina.

Perienglantilainen skandaali, ti 4.12. klo 21.35 Tv1