Salattu historia – Uusi sarja perehtyy historiallisten tapahtumien ja aikakausien taakse

Jaa kaverilleTilaa Seura
Salattu historia
© Quinn Kanaly

Mitä kaikkea historiallisten tapahtumien ja aikakausien taakse kätkeytyykään? Tähän kysymykseen pyrkii antamaan vastauksen National Geographicin uusi sarja Salattu historia. Ainakin aloitusjakson perusteella sen käsittelytapa vaikuttaa kiehtovalta.

Sarja alkaa Bostonin kuristajan tapauksella. 1960-luvun alussa hänen uhrikseen joutui joukko eri-ikäisiä naisia. Teoista otti vastuun sekatyömies Albert DeSalvo (1931–1973), joka tuomittiin elinkautiseksi vankilaan. Myöhemmät tutkimukset ovat kuitenkin kyseenalaistaneet hänen tunnustuksensa.

Jännitteisesti etenevässä ohjelmassa pääsevät ääneen eri näkökulmia edustavat tutkijat, toimittajat ja poliisit. Toiset uskovat DeSalvon syyllisyyteen, toisten mielestä murhaaja tai murhaajat saattavat vielä olla elossa ja vapaalla. Ohjelma ei edes pyri löytämään oikeaa vastausta, vaan pikemminkin osoittamaan, miten monipiippuinen juttu totuus saattaa olla.

Objektiivisuudesta pisteet, ja myös siitä, että jokaisen mainoskatkon jälkeen ei lähdetä vuolaasti kertaamaan, mitä hetki sitten on tapahtunut.

Salattu historia, su 6.10. klo 22.00 National Geographic 

X