Solar Opposites -sarjassa scifi kohtaa amerikkalaisen perhesarjan, kun avaruusolennot syöksyvät Maahan

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Solar Opposites
Avaruusolentoperhe yrittää sopeutua elämään Yhdysvaltojen Keskilännessä. © Fox
Animaatiosarja Shlorp-planeetalta kotoisin olevasta avaruusolentoperheestä, johon kuuluvat Korvo, Terry ja heidän lapsireplikanttinsa Yumyulack ja Jesse.

Nykyään on jo selvää, etteivät kaikki animaatiosarjat ole lastenviihdettä. Nuorille ja ikuisille teineille huutelee rivoja, sekopäisiä ja rehvakkaita juttuja Rick and Mortyn luojan Justin Roilandin ja Mike McMahanin Solar Opposites (2020–).

Scifi kohtaa amerikkalaisen perhesarjan, kun avaruusolennot Korvo ja Terry sekä heidän lapsivastineensa Yumyulack ja Jesse syöksyvät Maahan. Tulokkaiden mielipiteet täkäläisestä touhusta jakautuvat jyrkästi. Mukana on lemmikki Pupa, jonka putkulamainen hahmo kätkee yllätyksen. Taakse jäi tuhoutuva kotiplaneetta.

Sarja on aika tavanomaisen näköistä, riemunkirjavaa amerikkalaista tv-animaatiota. Jopa turhauttava mekkala ja hölötys vahvistavat ensi hätään vaikutelmaa, mutta jakso jaksolta ahdistus sakenee – siinä sivussa myös ajatus. Seasta alkaa pilkottaa muukalaisuuden, muukalaiskammon ja sukupuolisuuden teemoja.

Solar Opposites, maanantai 15.8. klo 21.25, Fox

X