Senioriseisake nostaa esiin senioriväestöä koskevia kysymyksiä ja yhteiskunnallisia ongelmakohtia

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kimmo Kiljunen
© Alfatv 

Ikäihmisille suunnattu keskusteluohjelma palaa ruutuun. Senioriseisakkeen ensimmäisen jakson aiheena on yksinäisyys, jota pohditaan tutkijatohtori Elisa Tiilikaisen ja vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminnan päällikön Anu Janssonin kanssa. Ohjelman toimittaa Kimmo Kiljunen (kuvassa).

”Studio 55:n loputtua televisiosta jäi puuttumaan ohjelma, jossa nostettaisiin esiin senioriväestöä koskevia kysymyksiä ja yhteiskunnallisia ongelmakohtia. Senioriseisake syntyi ikään kuin tähän tarpeeseen”, Kiljunen vastaa.

Tulevissa jaksoissa keskustellaan myös pankkipalveluiden digitalisoitumiseen liittyvistä haasteista ja muistisairauksien ennalta ehkäisemisestä. Kiljunen korostaa, että ohjelman tarkoituksena ei ole syyllistää ketään vaan tuottaa laadukasta asiantuntijakeskustelua.

”Eläkeläisköyhyys on yksi ikäihmisten suurimmista ongelmista. Mutta tätä suurempi on vielä ikäsyrjintä, eli senioriväkeä kohdellaan kuin he olisivat toisen luokan kansalaisia. Myös tästä on tarkoitus puhua ohjelmassa”, Kiljunen sanoo.

Senioriseisake, pe 18.10. klo 18.00 AlfaTV

X