Spirituaaliset-dokumenttisarja käsittelee uushenkisiä enkelihoitajasta Youtube-noitaan

Jaa artikkeliTilaa Seura
Spirituaaliset
Spirituaaliset-sarjan enkelihoitaja ja meedio on Riina Alén (kuvassa). © Heini Mäntylä / Yle
Kertapötkönä esitettävä neliosainen dokkarisarja nappaa käsittelyyn esimerkkejä kovasti nousseesta uushenkisyyden ja rajatiedon aallosta.

Spirituaaliset-sarjan neljä ihmistä ovat toki erilaisia persoonia, eikä esimerkiksi shama­nistisen sävyistä musiikkia ja syviä yhteisyyden kokemuksia tavoitteleva muusikko Magdalena Mölsä oletettavasti tunne minkään sortin sukulaisuutta avausjakson enkelihoitajaan ja meedioon Riina Aléniin (kuvassa).

Syyttämättä tässä ketään huuhaamaakariksi Spirituaalisten henkilöissä on positiivista se, että he liputtavat sentään hyvän puolesta. Ilmiöiden moderneja muotoja kuvastaa ”YouTube-noita” Kuparikettu. Nuori nainen saa toiminnastaan kipakkaa palautetta, mutta itse hän selittää ihmisten kaipaavan nykyrytmissä ohjausta rauhoittumiseen.

Terjo Aaltosen sarjan neljäs hahmo on raitistunut muusikko Veli-Matti Auruksenaho, joka kannattaa Krishna-liikettä. Leppoisan miehen maailmankuva ei nosta katsojan verenpainetta, sillä siihen ei kuulu mitään ufoihin uskomista hämärämpää.

Spirituaaliset, ti 4.5. klo 21.50, TV2 

X