Syntinen sommittelee kiehtovasti psykologista jännitystä

Syntinen -sarjan ideana on kertoa tarinoita, joissa tavallinen ihminen syystä tai toisesta tekee henkirikoksen, ja avata sitten rikoksen taustoja.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Rikosetsivä Harry Ambrose (Bill Pullman, vas.) ja Jamie Burns (Matt Bomer) sarjassa Syntinen.

Syntinen -sarjan ideana on kertoa tarinoita, joissa tavallinen ihminen syystä tai toisesta tekee henkirikoksen, ja avata sitten rikoksen taustoja.
Teksti: Pertti Avola

Saksalaisen Petra Hammersfahrin romaaniin pohjautuvassa jännityssarjassa Syntinen etsivä Harry Ambrose (Bill Pullman) selvitteli tapausta, jossa aivan tavallinen nuori nainen puukotti uimarannalla miehen kuoliaaksi. Toisella kaudella Ambrose palasi kotikaupunkiinsa tutkimaan poikaa, joka oli tunnustanut myrkyttäneensä erään pariskunnan.

Sarjaa kaavailtiin aluksi vain tuotantokauden mittaiseksi, mutta menestys on poikinut sille nyt jo kolmannen kauden. Kahdeksanosaisessa tarinassa Ambrose viettää laatuaikaa tyttärensä ja tämän pojan kanssa New Yorkin osavaltiossa, kun hänet kutsutaan auto-onnettomuuden tapahtumapaikalle. Vähitellen Harry huomaa, että jutussa on jotain hämärää.

Tarina ei enää perustu Hammersfahrin aiheeseen, vaan käsikirjoitus on Derek Simondsin kiehtovasti sommittelemaa psykologista jännitystä, johon oman mausteensa tuo Pullmanin oivasti hahmotteleman veteraanietsivän persoonallisuus.

Sarja on aivan muuta kuin amerikkalaisten bulkkisarjojen tapa lähestyä rikoksia ja kaapelikanava USA Networkille tuotettu Syntinen läheneekin käsittelytavassaan suoratoistopalvelujen laadukkaita rikossarjoja.

Syntinen, pe 20.3. klo 22.00 Tv1

Lue myös: Syntinen – Tavallisen kansalaisen tekemän raa’an murhan taustojen kuoriminen auki pitää jämäkästi pihdeissään

X