Tanskalainen rikossarja Soturi puolustaa kunnialla pohjoismaisten rikossarjojen tasaista tasoa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Soturi
© karoline tiara lieberkind / Yle kuvapalvelu

Tutut synnin ja sovituksen teemat ovat pohjana kuusiosaisessa tanskalaissarjassa Soturi (2018). Christoffer Boen ja Simon Pasternakin luoma sarja ei muutenkaan eroa lukuisista kaltaisistaan pohjoismaisista rikossarjoista, mutta puolustaa kunnialla niiden tasaista tasoa.

CC palaa Afganistanista asetoverinsa Peterin kaaduttua. Hän pitää itseään syyllisenä Peterin kuolemaan ja hyväksyy siksi tämän lesken, rikospoliisi Louisen, ehdotuksen. CC:n pitäisi soluttautua Kööpenhaminassa yhä enemmän valtaa ja tilaa hamuavan liivijengin riveihin keräämään todisteita.

CC suostuu, mutta jo heti alussa hän joutuu tilanteisiin, joiden vuoksi voi myöhemmin joutua kiipeliin myös lain silmissä.

Visuaalisesti nordic noirin tuttua tummaa ja korostelematonta linjaa edustava Soturi on ammattitaitoista tv-kerrontaa, jota rasittaa vain se, että tätä tyyliä on viime vuosina nähty jo hieman liikaa. Joukosta erottuminen alkaa olla vaikeaa.

CC:tä ja liivijengin pomoa esittävät tanskalaisten tv-sarjojen käytetyimpiin näyttelijöihin kuuluvat Dar Salim ja Lars Ranthe. Louisea näyttelevä Danica Curcic sen sijaan on uudempi kasvo.

Soturi, su 17.3. klo 22.15 Tv1

X