The 1975 -brittibändi sekoittaa eri tyylilajeja omalla groovaavalla tavallaan

Jaa artikkeli
The 1975 -brittibändi
Vuonna 2002 perustettu The 1975 -brittibändi yhdistelee vaivatta vaikkapa elektroa, poppia, hiphopia, folkkia tai jazzia. Tämä keikka on kuvattu Pariisissa vuonna 2019. © Yle
Yle esittää elektronista indiesoundia soittavanThe 1975 -brittiyhtyeen keikkataltioinnin Pariisista vuodelta 2019.

”En ole ollut pariin viikkoon lavalla”, ihmettelee brittibändi The 1975:n naapurinpoikamainen laulaja Matthew Healy Pariisin-keikalla marraskuussa 2019. Taatusti se naurattaa häntä itseäänkin kesällä 2021, toivottoman pitkän koronatauon jälkeen – taikka itkettää. Mutta iskussa oltiin Pariisissa.

Pitchfork Festivalin hipsteripitoinen yleisö sai kuulla edustavan valikoiman Somebody Elsen ja Robbersin tapaisia hittejä sekä biisejä tuolloin tuoreimmalta albumilta A Brief Inquiry Into Online Relationships. Jälkimmäiset soivat pitkän kiertueen tuomalla varmuudella ja vapautuneemmin kuin hieman pinnistetyn oloisella albumilla.

The 1975 ei kuulosta nimeltään: eli The Queenin Bohemian Rhapsodylta, Genesiksen progelta taikka Abban Mamma Mialta. Oman, groovaavan sekoituksensa Healy, kitaristi Adam Hann, basisti Ross McDonald ja rumpali George Daniel kuitenkin keittävät.

Välillä yhtyeen kasarit lähtökohdat puserretaan elektronisen indiesoundin läpi, ja kuulostetaan Bon Iveriltä. Välillä ei olla kaukana Coldplayn stadionpopista.

Yle Live: The 1975, pe 6.8. klo 22.40, Teema & Fem 

X