Tiedetrippi-podcast tarinallistaa ja viihteellistää tiedettä, mutta saman voisi tehdä politiikallekin – ”Sellainen kiinnostaa tavallisia pulliaisia”

”Jostain syystä Suomessa vielä ylenkatsotaan vakavien ja tärkeiden asioiden popularisointia”, Seuran toimittaja Jukka Vuorio kirjoittaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tiedetrippi käsittelee vaikeita asioita tarinallisella ja populaarilla otteella. Sellainen kiinnostaa tavallista pulliaista, kirjoittaa on Seuran toimittaja Jukka Vuorio.

"Jostain syystä Suomessa vielä ylenkatsotaan vakavien ja tärkeiden asioiden popularisointia", Seuran toimittaja Jukka Vuorio kirjoittaa.
Teksti:
Jukka Vuorio

Yle Areenassa julkaistava Tiedetrippi on noussut seitsemän kautensa aikana yhdeksi maan kuunnelluimmista.

Podien tuottajat julkistavat tarkkoja lukujaan harvoin, mutta Tiedetripin jaksojen yhteensä 5,6 miljoonaa käynnistyskertaa tarkoittaa noin 80 000 käynnistystä jaksoa kohden.

Muun muassa Suomen metsiä, pimeää ainetta, avaruutta ja lääketiedettä käsittelevät jaksot ovat onnistuneet tekemään laajalle joukolle tunnetuksi asioita, joihin perehtyminen ei muuten monia inspiroisi.

Siihen Tiedetrippi on kyennyt tarinallistamalla eli toisin sanoen viihteellistämällä ja popularisoimalla tiedettä. Sellainen kiinnostaa meitä tavallisia pulliaisia.

”Naurun ohella saamme tietoa”

Jostain syystä Suomessa vielä ylenkatsotaan vakavien ja tärkeiden asioiden popularisointia. Aivan turhaan. Tieteen tavoin myös politiikkaa voisi viihteellistä nykyistä enemmän!

Kun telkkarin satiirisarja nauraa lauantai-iltana jonkun poliitikon ristiriitaisille lausunnoille, se samalla selittää yksinkertaisesti auki, miksi se on hauskaa.

Naurun ohella saamme tietoa, että mitäs asioita siellä eduskunnassa tällä viikolla käsiteltiinkään. Se on hyväksi demokratialle.

Tiedetrippi-podcastin kahdeksannen kauden jaksot alkavat maanantaina 13. marraskuuta.

Lue myös: Päivän tietovisa! Tämä testi paljastaa, oletko älypää – vai olisiko sittenkin syytä palata koulun penkille!

X