Tragikoomisessa Orkesteri-sarjassa käsitellään kaikkea työnjohdon kyvyttömyydestä henkilösuhteiden kitkoihin ja juonitteluihin

Jaa artikkeliLähetä vinkki
orkesteri
Sarja kertoo intohimosta musiikkiin ja keskinäisestä kilpailusta. © Yle / DK
Sarjassa egoistiset ja alemmuuskompleksista kärsivät muusikot yrittävät löytää yhteisen sävelen, kuvainnollisesti ja kirjaimellisesti.

Käsikirjoittaja Adam Price (mm. Vallan linnake) loi työyhteisökuvauksen, josta Mikkel Munch-Fals (mm. suomalaisversionkin saanut seksikomedia Swinger) ohjasi kymmenosaisen tv-sarjan Orkesteri.

Sen ensiesitystä lykättiin, kun koettiin tarpeelliseksi selvittää, miten Tanskan yleisradiossa osataankaan suhtautua seksuaaliseen häirintään.

Tämä kun on yksi keskeinen osa sinfoniaorkesterin työtä ja henkilöitä seuraavan tragikoomisen sarjan aihepiiriä. Keskiöön nousevat työyhteisön ongelmat laajastikin aina työnjohdon kyvyttömyydestä monien henkilösuhteiden kitkoihin ja juonitteluihin.

Avausjaksossa vasta virkaansa nimetty, kerrassaan selkärangaton ja opportunistinen apulaisjohtaja Jeppe (Rasmus Bruun) joutuu kohtaamaan orkesterin sekä kirjoitettuja että kirjoittamattomia sääntöjä.

Bo (Frederik Cilius Jørgensen) on äänenjohtajaksi ylentämistä odottava, mutta toiveissaan pettyvä klarinetisti. Koko yhteisöä terrorisoiva mies suosittaa naissellistille alasti soittamista, mikä jo kaikkine seurauksineen vaatisi johdolta toimenpiteitä.

Orkesteri, lauantai 30.7. klo 19.00, Teema & Fem

X