Unbreakable Kimmy Schmidt on lämminhenkinen komediasarja nuoresta naisesta, joka on viettänyt 15 vuotta bunkkerissa hämäräperäisen pastorin vankina

Jaa kaverilleTilaa Seura
UNBREAKABLE KIMMY SCHMIDT © Eric Liebowitz/Netflix

Tässäpä olisi komediasarja nuoresta naisesta, joka on viettänyt 15 vuotta bunkkerissa hämäräperäisen pastorin vankina. Vapauteen päästyään hän asettuu asumaan ankeaan loukkoon New Yorkissa. Kyllä, kyllä tämä on komediasarja, sellainen hauska ja aika lämminhenkinen.

Unbreakable Kimmy Schmidt -sarjan ovat luoneet Tina Fey ja Robert Carlock, jotka tekivät yhdessä myös 30 Rockia. Heitä tekee mieli kutsua neroiksi.

Kimmy Schmidtin vitsit ovat yhtä outoja ja omaperäisiä kuin 30 Rockissakin, ja hyväntuulisen pinnan alta välähtelee yhteiskunnallista satiiria. Kaikkein ihaninta sarjassa on kuitenkin sen päähenkilö Kimmy, jonka Fey ja Carlock kirjoittivat tilaustyönä Ellie Kemperille.

Kimmy on kiltti, kiva ja oikeudenmukainen, mutta ei yhtään nössö. Hänen ei anneta taustatarinastaan huolimatta latistua uhriksi.

Parin viime vuosikymmenen aikana on ollut tapana riemuita siitä, että naiset ovat saaneet tv:ssä yhä enemmän liikkumatilaa, isompia ja monipuolisempia rooleja. Todella upeeta -leidien rellestys kolisteli lasikattoja 90-luvulla. Seuraavalla vuosikymmenellä Täydelliset naiset kieroilivat itsensä koko läntisen pallonpuoliskon puhutuimmaksi kulttuurituotteeksi.

Viime vuosina naiskuvan rajoja ovat rikkoneet muun muassa Girls ja House of Cards, joka siirtyy kuudennella kaudellaan kokonaan hyytävän Claire Underwoodin haltuun.

On kiistämättömän hienoa, että fiktiiviset naiset saavat olla aggressiivisia, inhottavia ja epäloogisia ilman rangaistusta. Mutta kyllä vain on virkistävää nähdä telkkarissa myös naisia, jotka ovat yhtä aikaa kilttejä, vahvoja ja omapäisiä.

Erityisen hyvältä Kimmy Schmidtin naiskuva tuntuu siitä näkökulmasta, että sarja kuuluu myös monen esimurrosikäisen tytön suosikkeihin.

Unbreakable Kimmy Schmidt, Netflix

X