Vettel vai Hamilton: Kumpi voittaa uransa viidennen F1-maailmanmestaruuden?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

(Päivitetty: )
Teksti:
Tuomo Kiisseli

Kumpi voittaa tänä vuonna uransa viidennen maailmanmestaruuden, Lewis Hamilton vai Sebastian Vettel? Kysymys on päällimmäisenä mielessä, kun kilpa-autoilun kuninkuusluokka F1 aloittaa historiansa 69:nnen MM-kauden Melbournen Albert Parkin katuradalla Australiassa. Vai voisiko Valtteri Bottas nousta jo valtaan?

Puolustava mestari Hamilton, 33, nappasi ensimmäisen MM-tittelinsä kymmenen vuotta sitten McLarenilla, muut kolme hän on saavuttanut Mercedesin ratissa. Vettel (kuvassa), 30, hankki neljä mestaruutta peräkkäin (2010–13) Red Bull -kuskina, seuraava tulee jos on tullakseen Ferrarilla.

Tallien voimasuhteiden ei uskota muuttuneen viime kaudesta: Mercedes ja Ferrari vievät, muut vikisevät. Vain Red Bull (Daniel Ricciardo ja Max Verstappen) voinee sekoittaa pakkaa. Barcelonan hyytävät talvitestit eivät kuitenkaan antaneet lisävalaistusta tallien todellisesta kilpailukyvystä.

Suomalaiskuskit, Mercedesin Valtteri Bottas ja Ferrarin Kimi Räikkönen, lähtevät kauteen haastajina, omissa talleissaankin. ”Pystyin viime vuonna päihittämään myös Lewisin. Voitin kolme kisaa ja olin paalulla neljästi, joten tiedän mihin pystyn. Niinpä ainoa tavoitteni on voittaa mestaruus”, Bottas, 28, vakuutti Barcelonan testeissä.

38-vuotias Räikkönen on Ferrarin viimeisin maailmanmestari (2007). Yleisesti arvioidaan, että alkava kausi on Kimin viimeinen F1:ssä. Räikkönen itse ei kommentoi asiaa. ”En ajaisi metriäkään, jos en tietäisi motivaationi ja vauhtini olevan entisellään”, hän tyytyi toteamaan Barcelonassa.

F1 Melbourne Australia, su 25.3. klo 7.55 C more max

 

X