Viidakkoperhe on lämminhenkinen hyvän mielen sarja brittiperheestä, joka muuttaa Afrikkaan eksoottisia eläimiä auttamaan

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Viidakkoperhe
Eläinlääkäri Danny Trevanion kyllästyy lemmikkieläinten hoitamiseen. © Yle
Eläinlääkäri Danny, hänen vaimonsa Sarah ja kolme lasta pakkaavat tavaransa ja muuttavat Etelä-Afrikkaan, jonne on parhaillaan valmistumassa villieläinpuisto.

Uusintakierrokselle lähtevä Viidakkoperhe alkaa koskettavalla kohtauksella, jossa brittieläinlääkäri Danny Trevanion saa vastaanotolleen heikossa kunnossa olevan vihermarakatin. Marakatti on tarinassa väline, jolla Trevanionin uusperhe saadaan siirrettyä kotikonnuiltaan uuteen ympäristöön. Perhe päättää lähteä palauttamaan apinan luontoon ja viettää samalla lomaa ”Afrikassa” – jonne he tietenkin myös jäävät.

Trevanionien määränpäätä ei sarjan avausjaksossa määritellä mannerta tarkemmin, mutta perheen kuvitteellinen uusi kotipaikka Leopardin luola on lavastettu eteläafrikkalaiselle luonnonsuojelualueelle, jossa sarjaa kuvattiin seitsemän kauden verran.

Vuosina 2006–2012 tuotettu sarja on kuin modernisoitu versio Kaikenkarvaisista ystävistä. Eläinkohtaamiset ovat eksoottisempia kuin 1930-luvun Yorkshiressä, ja teemoiksi uuteen yhteisöön sopeutumisen rinnalle on nostettu muun muassa uusperheen haasteita ja koulukiusaamista. Pohjimmiltaan Viidakkoperhe on kuitenkin lämminhenkinen hyvän mielen sarja.

Viidakkoperhe, perjantai 27.5. klo 17.10, TV1 

X