Viikon nettitärpit: Podcasteja kostosta, rikosdraamaa ja dokumentti elinkautiseen tuomitun armahduksesta

Tv-maailman nettitärpit kokoaa yhteen kolme mielenkiintoista sarja- ja dokumenttinostoa: Naisen kosto, Rebecka Martinsson ja Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Pirjo Heikkilä näyttelee kostoretkelle lähtevää Sailaa.

Tv-maailman nettitärpit kokoaa yhteen kolme mielenkiintoista sarja- ja dokumenttinostoa: Naisen kosto, Rebecka Martinsson ja Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story.
Teksti:
Onnimanni Liukkonen

Viikon nettitärpit tarjoavat taas viihdettä ja dokumentteja moneen makuun.

Areenan ohjelmistoon on tullut podcast-sarja Naisen kosto. Se koostuu kymmenestä 20-minuuttisesta jaksosta, joissa yhdistellään fiktiivistä komediaa ja faktapohjaista asiantuntijanäkemystä. Sarjan on käsikirjoittanut ja ohjannut Suvi Tuuli Kataja.

Pääroolissa on Pirjo Heikkilä (kuvassa), joka näyttelee kostoretkelle lähtevää Sailaa. Saila hylkää kiltteyden ja nöyryyden ja alkaa tutkia omaa aggressiotaan. On aika tasoittaa tilit.

Sarjassa pohditaan kostoa myös populaarikulttuurin kautta. Mitä pohtii häpeästä kärsivä Robocop ja miltä tuntuu hegailla pimeällä puolella Darth Vaderin kanssa?

Naisen kosto, Areena

Nettitärpit: Rikossarjassa uusi päätähti

Rebecka Martinsson on ruotsalaisen Åsa Larssonin luoma asianajaja, josta on tehty myös elokuva ja sarja. Aurinkomyrsky-elokuvassa (2007) pääroolin näytteli Izabella Scorupco. Vuonna 2017 ilmestyneen Rebecka Martinsson -sarjan ensimmäisellä kaudella roolissa nähtiin Ida Engvoll, ja nyt alkavalla toisella kaudella Martinssonin roolin perii Sascha Zacharias (kuvassa).

Martinsson on asettunut lapsuudenmaisemiinsa Kiirunan Kurravaaraan, Ruotsin Lappiin, jossa hän toimii syyttäjänä. Rikostapausten ohella haasteita luo menneisyys painolasteineen.

Rebecka Martinsson, ma 27.4. C More

Sascha Zacharias näyttelee sarjassa Rebecka Martinsson.

Sascha Zacharias näyttelee sarjassa Rebecka Martinsson. C More

Murhasta armahdukseen

16-vuotias Cyntoia Brown (kuvassa) tuomittiin murhasta elinkautiseen vuonna 2004. 15 vuotta myöhemmin hänet armahdettiin. Netflixin dokumentissa Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story kerrotaan Brownin surullinen elämäntarina.

Adoptiovanhemmiltaan karannut Brown ampui miehen, joka oli maksanut hänelle seksistä. Alaikäisyydestään huolimatta Brown tuomittiin aikuisena. Ennen tekoaan Brown oli kokenut seksuaalista väkivaltaa ja hänet oli pakotettu prostituutioon.

Vapautumista vauhditti useiden julkisuuden henkilöiden, kuten Rihannan ja Amy Schumerin, tuki Brownille.

Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story, ke 29.4. Netflix

Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story

Cyntoia Brown Netflix

Lue myös: Lakiasioita, piirrettyä ja fantasiaa – Viikon nettitärpit tarjoavat viihdettä koko perheelle

X