Vilma Alina tarjoili pienen yleisön studiokeikalla Rikollisen hyvää poppia

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Rikollisen hyvää poppia
Keikka taltioitiin marraskuussa 2021. © LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN
Lahjakas lauluntekijä Vilma Alina todisti Rikollisen hyvää poppia -keikalla olevansa myös valovoimainen esiintyjä hienon bändinsä kanssa.

Helsinkiläisellä Vilma Alinalla oli jo ennen vuoden 2014 debyyttialbumiaan oppivuosia Sibelius-lukiossa ja Robinin bändin kosketinsoittajana. Musikaalisuus kuuluu myös pienen yleisön studiokeikassa, joka taltioitiin viime marraskuussa. Bändi soittaa hiottuja sovituksia, joiden ilmatilaan sopii luontevasti myös sello. Keikan otsikko Rikollisen hyvää poppia viittaa viime elokuussa julkaistuun albumiin True Crime. Siltä myös keikan useimmat kappaleet ovat.

Nimibiisin ja Nuorten rakastavaisten tapaisissa lauluissa kuuluvat pakottomasti tekijän oman, 1990-luvulla syntyneen sukupolven kaiherrukset ja onnentunteet. Kaikkia lauluja ei ole silti tähdätty kaupallisten radioiden soittolistaputkeen. Alttarissa on vuosisadan takaista kauhuromantiikkaa, ja Surupallon finaaliin Vilma Alina rakentaa looperillaan upean äänimeren.

Ylen haastattelussa Vilma Alina kipuili joskus artistiroolistaan, mutta mitään päälle tällättyä roolia hän ei ole kehitellyt. Hyvä niin. Hienot laulut ja välitön läsnäolo riittävät. Ja ääni, joka on vireessä ilman Auto-Tuneakin.

Vilma Alina – Rikollisen hyvää poppia, perjantai 28.1. klo 21.30, TV2

X