Ystävättäret -sarja on voimaannuttava draama naisille, jotka kohtaavat ikääntyvien naisten ongelmia länsimaisessa yhteiskunnassa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Ystävättäret
© Yle kuvapalvelu

Kay Mellor on brittiläinen näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja, joka on jo yli 30 vuoden ajan kirjoittanut tv-sarjoja brittitelevisiolle ja näytellytkin niissä aika ajoin. Useimmiten hänen tv-sarjansa ovat keskittyneet naisiin ja heidän elämänsä kuvaukseen, usein myös aika saippuasarjamaiseen tyyliin.

Kuusiosainen Ystävättäret (2018) seuraa Mellorin vanhaa linjaa. Keskiössä on kolme keski-ikäistä naista, jotka joutuvat kokemaan niitä ongelmia, joiden eteen ikääntyvät naiset länsimaisessa yhteiskunnassa usein joutuvat: avioeron, puolison kuoleman, ikäsyrjintää ja kaihoa mennyttä nuoruutta kohtaan.

Rakastetut brittinäyttelijät Miranda Richardson, Phyllis Logan ja Zoë Wanamaker esittävät näitä ystävättäriä taatulla ammattitaidolla. Sarjassa on sekä vahvaa todellisuuden tuntua että hieman yliampuvaa melodraamaa, mikä on tuttu sekoitus Mellorin aiemmista sarjoista.

Tarkoituksena on kuitenkin tehdä voimaannuttavaa draamaa naisille, jotka pystyvät samaistumaan sarjan päähenkilöiden vaiheisiin ja joiden omat vaihtoehdot eivät tosiaankaan ole vielä kaikki käytetty.

Ystävättäret, ti 30.4. klo 19.00 Tv1

X