Anna-lehti: Anni Hautala rakastaa hauskoja ihmisiä, mutta pysyttelee erossa energiasyöpöistä: ”Nauran töissä niin paljon, että välillä itken”

Juontaja Anni Hautala soittelevansa ystävänsä Susanna Laineen kanssa päivittäin. ”Olen niin ekstrovertti kuin ihminen olla voi”, Anni Hautala kertoo Anna-lehden haastattelussa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Anni Hautala on luonteeltaan ekstrovertti.

Juontaja Anni Hautala soittelevansa ystävänsä Susanna Laineen kanssa päivittäin. ”Olen niin ekstrovertti kuin ihminen olla voi”, Anni Hautala kertoo Anna-lehden haastattelussa.
Teksti:
Terhi Harper

Juontaja Anni Hautala, 36, tunnustautuu Anna-lehden haastattelussa ekstrovertiksi, joka saa energiaa muista ihmisistä.

”Olen niin ekstrovertti kuin ihminen olla voi. Minulla on läheisiä ystäviä, joihin pidän tiiviisti yhteyttä. He tuntevat minut niin hyvin, että voin kertoa heille, jos jokin painaa mieltäni. Yksi heistä on (juontaja) Susanna Laine, jonka kanssa soittelen päivittäin”, Anni kertoo Annan haastattelussa.

Lue myös: Susanna Laine selätti arkuuden: ”Olen tehnyt pitkään paljon töitä hyvän itsevarmuuden ja rohkeuden löytämiseksi”

”Jos nauru pidentää ikää, elän 150-vuotiaaksi”

Anni Hautala tunnustaa rakastavansa hauskoja ihmisiä.

”Ystävilläni on hyvät läpät. Onneksi saan olla hauskojen ihmisten seurassa myös työpaikallani radio Suomipopin Aamulypsyssä. Nauran töissä niin paljon, että välillä itken. Jos nauru pidentää ikää, elän 150-vuotiaaksi”, Anni Hautala kertoo Annan haastattelussa.

Energiasyöppöihin Anni ei sitä vastoin tahdo kuluttaa aikaansa.

”Yritän välttää ihmisiä, jotka syövät energiaa. Kerran jouduin töiden takia viettämään päivän henkilön seurassa, joka puhui vain itsestään. Jos onnistuin sanomaan jonkin jutun itsestäni hänen puheensa lomaan, ei hän kertaakaan vaivautunut tekemään lisäkysymystä vaan jatkoi vain pälättämistä itsestään.”

Anni Hautala karttaa energiasyöppöjä

”On raskasta vain kuunnella toisen ihmisen monologia, sellainen todella syö minua”, Anni Hautala kertoo. © Otavamedia

”Olen alkanut ottaa vastuuta tunteistani”

Anni Hautala kuvailee itseään myös ’tuuliviiriksi’, jonka tunteet vaihtuvat monta kertaa päivän aikana. Kun Anni nykyään tuntee kiihtyvänsä jostakin, hän pyrkii tietoisesti pysäyttämään tunnekuohun.

”Yritän ottaa etäisyyttä tarkastelemalla, että kas, mielenkiintoista, nyt minulla on tuollainen tunne. En halua antaa loputonta valtaa mielelle ja egolle. Suoraan puhuminen ja rauhoittuminen ovat keinoja, joiden avulla olen alkanut ottaa vastuuta itsestäni ja tunteistani.”

Anni kertookin Annan haastattelussa osaavansa ajoittain jo laskea kymmeneen ennen kuin alkaa toimia.

Lue myös: Uniongelmat veivät Anni Hautalan uniklinikalle: ”Yritän opetella uutta iltarytmiä – En halua elää loppuelämääni väsyneenä”

”Jokainen ryppy kertoo eletyistä vuosista”

Anni Hautala kertoo pitävänsä itsestään huolta liikkumalla säännöllisesti, syömällä terveellisesti, nauttimalla vitamiininsa, nukkumalla tarpeeksi sekä käymällä kosmetologilla.

”Huolehdin ulkonäöstäni varsinkin silloin, kun esiinnyn televisiossa. Minusta se on kohteliasta katsojia kohtaan”, Anni kertoo Annan haastattelussa.

Toisinaan Anni törmää hänen ulkonäköään koskeviin kommentteihin sosiaalisessa mediassa.

”Joskus Instagramissa joku saattaa kommentoida, että oletpa sinä ryppyinen. Minua hämmästyttää: Miten ihmiset kehtaavat? Ja vielä omalla nimellään ja naamallaan! Minun on vaikea samastua kommentoijiin, koska en voisi koskaan kuvitella tekeväni samoin jollekulle toiselle.”

Joskus Anni jättää julkaisematta kuvan itsestään, jossa rypyt näkyvät, koska ei halua eikä jaksa nähdä ikäviä kommentteja.

”Yritän ajatella, että jokainen ryppy ja harmaa hius kertovat eletyistä vuosista, joten mielestäni niistä pitää olla vain kiitollinen: olen saanut elää jo näin pitkään.”

Lue lisää Annasta!

Lue myös: Voiko vanhenemista hidastaa terveillä elintavoilla? Nuorentavatko positiivinen asenne ja stressittömyys? Asiantuntija vastaa 10 kysymykseen vanhenemisesta

X