Bess on perinyt rohkean elämänasenteensa – ”Isotädilläni oli sellainen sanonta, että tulta päin”

Jos valtaisan suosion saavuttaneen laulaja Bessin keikoilla yleisö on sulaa vahaa, niin niin on itse laulajakin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Olen perinyt suvun naisilta periksi antamattoman ja rohkean tulta päin -asenteen”, laulaja Bess kertoi vierellään räppäri Elastinen.

Jos valtaisan suosion saavuttaneen laulaja Bessin keikoilla yleisö on sulaa vahaa, niin niin on itse laulajakin.
Teksti:
Linda Martikainen

”Tämä on ollut oikeasti vuosien vuosi! Rakastan syksyä, mutta on vaikea päästää kesästä irti, kun on ollut niin ihanaa. Jatketaan vielä kesän energialla”, Bess kertoi Lastenklinikoiden Kummien Elämä Lapselle -konsertin pressitilaisuudessa Tanssin talossa Helsingissä.

Valon väheneminen saa monet käpertymään vilttien alle ja sisätiloihin. Bess sen sijaan saa pimeydestä voimaakin. Vapaa-ajallaan hän on valmis hurahtamaan myös syksyn runsaaseen sienisatoon.

”Minua kiinnostavat kaikki ravintoaineet ja -arvot, ja tietyt sienet ovat todella terveellisiä. Minulla on yksi bravuuri keittiössä, ja sen nimi on ”kaikki, mitä kaapista löytyy”. Aika on vain ollut vähän kortilla, enkä ole nyt pystynyt kauheasti kokkailemaan, mutta tykkään tehdä isompia annoksia kerralla ja laittaa pakastimeen. Se on hyväksi todettu keino.”

Vuoden kohokohta – Kädet ylös -levy julki

Syyskuun lopulla Bess viettää Kädet ylös -levynsä julkkareita Tavastialla. Albumi julkaistiin jo keväällä, mutta muiden keikkojen vuoksi ei Bessillä ole ollut aikaa keskittyä kunnolla levyjulkkareihin ennen kuin vasta nyt.

”Se on tietyllä tapaa tämän vuoden kohokohta.”

Bessin rohkea elämänasenne on kantanut häntä aina eteenpäin, vaikka sitä hän on joutunut hieman opettelemaankin.

”Kyllä kaikki kortit kannattaa aina kääntää. Ei voi tietää, jos ei kokeile! Isotädilläni oli sellainen sanonta, että tulta päin. Se on aika hyvä”, kertoi Bess, joka esitti konsertissa hänen ja räppäri Elastisen kappaleen Pimee.

Lue myös: Laulaja Bess ja Danny-puoliso arjestaan: ”Käymme salilla yhdessä, kokkailemme, huolehdimme kissoista – siivoustyötkin jaamme”

Mitä kuuluu muille syksyn tullen?

Laulaja Viivillä riitti keikkaa hyvin koko kuluneen kesän. Nyt uusia kappaleita puskee jo esiin. ”Kävin studiolla elokuussa jo jonkin verran”, Viivi tuumasi.
Laulaja Viivillä riitti keikkaa hyvin koko kuluneen kesän. Nyt uusia kappaleita puskee jo esiin. ”Kävin studiolla elokuussa jo jonkin verran”, Viivi tuumasi. © Tiia Ahjotuli
Radiojuontaja Suvi Hartlin kertoi kesällä avoimesti eronneensa parisuhteestaan. Kertominen oli tilanteessa helpointa Hartlinille. ”Se oli minulle helpointa näin. Minulla ei ollut voimia feikata mitään. Pitää antaa esimerkkiä myös siinä, että kaikki tunteet pitää voida näyttää.”
Radiojuontaja Suvi Hartlin kertoi kesällä avoimesti eronneensa parisuhteestaan. Kertominen oli tilanteessa helpointa Hartlinille. ”Se oli minulle helpointa näin. Minulla ei ollut voimia feikata mitään. Pitää antaa esimerkkiä myös siinä, että kaikki tunteet pitää voida näyttää.” © Tiia Ahjotuli
Kuumaa-yhtye on villinnyt uudella levyllään fanejaan niin, että moni on innostunut ottamaan tatuointeja levyn teksteihin perustuen. ”Se tuntuu aina voimakkaalta”, laulaja Johannes Brotherus kertoi vierellään bändikaverit Jonttu Luhtavaara ja basisti Aarni Soivio.
Kuumaa-yhtye on villinnyt uudella levyllään fanejaan niin, että moni on innostunut ottamaan tatuointeja levyn teksteihin perustuen. ”Se tuntuu aina voimakkaalta”, laulaja Johannes Brotherus kertoi vierellään bändikaverit Jonttu Luhtavaara ja basisti Aarni Soivio. © Tiia Ahjotuli
Laulaja Sanni viihtyy jälleen levynteon parissa keikkalavojen ulkopuolella. ”Se on ihanaa. Minussa elää vahvasti esiintyjä ja extrovertti-ihminen, mutta olen samalla myös tosi introvertti. Tykkään olla omissa maailmoissani”, jo kymmenen vuotta uraa tehnyt Sanni kertoi.
Laulaja Sanni viihtyy jälleen levynteon parissa keikkalavojen ulkopuolella. ”Se on ihanaa. Minussa elää vahvasti esiintyjä ja extrovertti-ihminen, mutta olen samalla myös tosi introvertti. Tykkään olla omissa maailmoissani”, jo kymmenen vuotta uraa tehnyt Sanni kertoi. © Tiia Ahjotuli
Tubettajana, näyttelijänä ja muusikkona tunnetuksi tulleen Miska Haakanan syksy on ollut kiireinen. ”Kaiken tämän lisäksi heräsin yhtenä yönä hirveään ryminään. Myrskyssä kaatui neljä puuta pihamme yhden ulkorakennuksen päälle. Onneksi itse asuinrakennukselle ei käynyt mitään”, Haakana huokaisi.
Tubettajana, näyttelijänä ja muusikkona tunnetuksi tulleen Miska Haakanan syksy on ollut kiireinen. ”Kaiken tämän lisäksi heräsin yhtenä yönä hirveään ryminään. Myrskyssä kaatui neljä puuta pihamme yhden ulkorakennuksen päälle. Onneksi itse asuinrakennukselle ei käynyt mitään”, Haakana huokaisi. © Tiia Ahjotuli
X