Tuoko Blind Channel Dark Side -kappaleellaan voiton Euroviisuissa? Solisti Joel Hokka: ”Iskemme raa’an rehellisellä vimmalla”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Blind Channel
© MonaSalminen/Yle
Oululainen Blind Channel edustaa Suomea Dark Side -kappaleellaan Hollannin Rotterdamissa järjestettävissä Euroviisuissa.

Oululainen Blind Channel edustaa Suomea Euroviisuissa Rotterdamissa Dark Side -kappaleellaan. Miten bändi on valmistautunut koitokseen?

”Kevät on ollut hässäkkää. Bändi on treenannut hulluna ja antanut parissa kuukaudessa 279 haastattelua. Olemme ottaneet kaiken irti mahdollisuudesta olla esillä. Vuosien puurtamisen jälkeen olemme vihdoin hienon asian äärellä”, Blind Channel -yhtyeen solisti Joel Hokka, 27, kertoo.

Lue myös: Blind Channel pyrkii Euroviisuihin väkivaltapopilla – Ahdistus koronasta ja hullusta maailmantilanteesta ladattu kisakappaleeseen

Jännittääkö esiintyminen Eurovisionin sadoille miljoonille katsojille?

”Pääsemme harjoittelemaan isolla lavalla monta kertaa, joten suoritus tulee lopulta selkärangasta. Eniten hirvittää tämä puristus kokonaisuutena. Miten reissusta selviää ehjin nahoin ja pysyy järki päässä? Koronakin jännittää. Meitä testataan jatkuvasti. Jos positiivinen tulee, leikki loppuu siihen.”

Miten varmistat, että virtaa riittää finaaliin asti?

”Tämä kuulostaa nyt vaaralliselta, mutta unilääkkeillä. Kun voitimme helmikuussa UMK-finaalin, menetin yöunet. Roikuin yöt somessa ja luin mitä meistä oli kirjoitettu. Luonnollisilla keinoilla en viisureissustakaan selviä. Täytyy osata ottaa aikaa itselle eikä lähteä mukaan jokaiseen riepotukseen. Kolmeminuuttinen lavalla on nyt ykkösprioriteetti.”

Onko itsestä huolehtiminen rockmaailmassa noloa?

”Uskon, että ihmiset ovat jo ymmärtäneet, että burn out on ihan mahdollinen. Jos haluaa tehdä pitkän uran, on pakko miettiä, miten nukkuu, syö ja voi henkisesti. Mutsi sanoo, että olen aina ollut huono syömään. Olen 187-senttinen ja painan 69 kiloa. Ainut ruoka, mistä tykkään, on sushi. Tilaan siis sitä Rotterdamissa joka päivä hotellihuoneeseen.”

Miten kuusihenkisen Blind Channel -bändinne ryhmädynamiikka toimii?

”Paine ja menestys on hitsannut meidät yhteen. Kaikki ymmärtävät, miten isot panokset tässä on. Kukaan ei halua, että homma kusee. Kun en unettoman yön jälkeen kyennyt tv-haastatteluun, perkussionisti Aleksi tuurasi ja jäbät asensivat puhelimeeni somelukon. Autamme ja psyykkaamme toisiamme.”

Millaisen lavashown tarjoatte Euroviisuissa Rotterdamissa?

”Show pohjautuu UMK-esitykseen, mutta siinä on enemmän dopingia – valoja ja pyrotekniikkaa. Iskemme raa’an rehellisellä vimmalla. Keskisormen näyttäminen jouduttiin vaihtamaan toiseen ratkaisuun. Jos voitto tulee, mennään ensimmäiseksi nuk…no ei mennä. Juhlitaan sampanjalla aamuun.”

Blind Channel kilpailee toisessa semifinaalissa torstaina 20. toukokuuta klo 22 alkaen. Yle seuraa Eurovision-laulukilpailua.

Lue myös: Saara Aalto ei olisi edes halunnut voittaa Euroviisuja: ”Se olisi ollut liian suuri leima uralle”

X