Ryhmäkodissa asuva Eila Roine, 91, ikävöi yhä Vili-puolisoaan: ”Lapsen kuolema sitoi meitä yhteen enemmän kuin yksikään yhteinen saavutus”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Eila kertoo olevansa sujut elämänsä menetysten kanssa. Silti puhuessaan niistä vuosikymmeniä myöhemmin tunteet nousevat uudestaan pintaan: ”Kyllä tässä vähän raunioituu, kun näitä puhuu.”  © Tommi Tuomi
Eila kertoo olevansa sujut elämänsä menetysten kanssa. Silti puhuessaan niistä vuosikymmeniä myöhemmin tunteet nousevat uudestaan pintaan: ”Kyllä tässä vähän raunioituu, kun näitä puhuu.” © Tommi Tuomi
Näyttelijälegenda Eila Roine rakastui ensisilmäyksellä Vili Auviseen. Ensimmäisen lapsen kuolema vahvisti liittoa, sillä muiden oli vaikea ymmärtää yhteistä surua.

Elämä tuntui pysähtyvän siihen. Kuin kanalta olisi lyöty kaula poikki. Eila Roine lopetti näyttelemisen ja myi kauniin kotinsa Tampereen Koskipuiston kupeessa. Hän muutti ryhmäkotiin. Tampereen keskustassa hän asuu yhä, mutta enää koti ei ole se, jonka elämän suuri rakkaus, näyttelijä-ohjaaja Vili Auvinen oli laittanut kuntoon.

”Aika harvat asiat minua enää ilahduttavat. Kirjat ja joskus joku televisiopätkä. Ei enää oikein edes teatteri. Se on minun osaltani ohitettu tarina, kun en voi enää näytellä.”

Talvella 2020 Eilan poika Janne Auvinen oli äitinsä luona yötä, kun Eila poistui asunnosta keskellä yötä. Janne heräsi oven kolahdukseen ja löysi äitinsä ulkoa kaatuneena.

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X