Anna-lehti: Ylilääkäri Hanna Nohynek luotsaa jatkuvassa flow-tilassa kansakuntaa ulos koronakriisistä

Anna-lehti listasi 15 inspiroivaa suomalaista naista. Yksi heistä on THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek, joka innostuu työstään niin, että ajankulu unohtuu.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek listattiin Anna-lehden 15 inspiroivan naisen joukkoon. © Otavamedia

Anna-lehti listasi 15 inspiroivaa suomalaista naista. Yksi heistä on THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek, joka innostuu työstään niin, että ajankulu unohtuu.
Teksti: Katriina Lundelin

Hanna Nohynek, 62, joutuu asettamaan kännykkäänsä hälytyksen usein. Se muistuttaa häntä siitä, milloin on aika vaihtaa työtehtävästä toiseen. Muuten flow-tila vie mukanaan.

Nohynek on THL:n ylilääkäri ja rokoteasiantuntija, jonka tehtäviin kuuluu ratkoa muun muassa sitä, miten koronakriisi saadaan Suomessa talttumaan.

Mutta mistä intohimon voimalla käyvä nainen saa innostuksensa?

”Parasta inspiraatiota on se, että sopii itsensä kanssa, mitä haluaa tehdä, ja heittäytyy tekemään sen niin hyvin kuin pystyy”, Hanna Nohynek kertoo Anna-lehden jutussa, joka esittelee 15 inspiroivaa suomalaisnaista.

Hanna Nohynek on aina viihtynyt työn imussa

Nohynekin intohimo työhön istutti häntä laboratoriossa jo silloin, kun hänen tyttärensä oli pieni lapsi. Hän töitä usein iltamyöhään, koska bakteerit ja virukset olivat niin mielenkiintoisia. Mikroskoopin läpi ne näyttivät suorastaan kauniilta.

”Tytär on jälkeenpäin muistellut, kuinka hän isänsä kanssa soitteli ja kysyi, milloin tulen kotiin. Lupasin aina, että ihan kohta.”

Innostuminen on tarkoittanut sitä, että ystäville ja perheelle ei ole aina riittävästi aikaa. Välillä hän on kokenut asiasta myös huonoa omaatuntoa.

”Nykyään kun käyn kaupungissa, nukun tyttäreni luona. Välillä hän sanoo minulle, että kiva, äiti, että olet täällä. Silloin minusta tuntuu, että olemme onnistuneet”, Hanna Nohynek sanoo Anna-lehden kansijutussa.

Palo työhön maksoi yhden avioliiton

Hanna Nohynek on aiemmin kertonut Kotiliedessä, että hänen työhulluutensa on ollut perheessä aina kuittailun aihe. Edellinen mies jätti hänet, koska hän ei kuulemma muuksi muutu. Nykyinen puoliso on luvannut upottaa hänen läppärinsä järveen.

Haastattelua edeltävän sunnuntain Nohynek on istunut lukemassa tutkimusraporttia siitä, kuinka hyvin rokotteet tehoavat intialaisiin koronaviruksen muunnoksiin. Arkipäivät kuluvat toinen toisiaan seuraavissa etäkokouksissa.

”Olen melkein koko ajan jossain flow-tilassa.”

Lue myös: THL-pomo Mika Salminen yllättyi siitä, että kansalaiset olivat koronasodassa valmiita paljon suurempiin uhrauksiin kuin asiantuntijat: ”Yhteiskunta reagoi toisin kuin odotimme”

Lue lisää: Otitko TBE-rokotteen? Koronarokotteiden ja muiden rokotteiden välillä oltava jopa kahden viikon tauko – ”Varovaisuus on tarpeen”

Lue lisää Anna-lehden numerosta 22/2021! Jutussa esitellään Hanna Nohynek ja 14 muuta innostavaa suomalaista naista. Esimerkiksi Hanna Brotherus kertoo, kuinka vimmainen luominen sai hänet kirjoittamaan esikoisromaaninsa. Ujuni Ahmed puolustaa ihmisoikeuksia puhumalla tyttöjen sukuelinten silpomisesta ja elokuvaohjaaja Selma Vilhunen muistuttaa, ettei pidä lannistua, vaikka työelämässä ei joka hetki menetyisikään.

Lue lisää Annan kansijutusta!

X