Kotiliesi: Arja Koriseva aloittaa valmistelut vuoden kiireisempään aikaan jo varhain syksyllä: ”Rakastan joulua ja joululauluja, joita laulamme niin lyhyen ajan vuodesta”

Jaa kaverilleTilaa Seura
© Tommi Tuomi/Otavamedia
Arja Korisevalle joulunalus on perinteisesti yksi vuoden vilkkaimmista ajoista, johon hän kuitenkin valmistautuu mielellään. Ensi vuonna on luvassa paljon uusia haasteita.

Jouluvalmistelut alkavat Arja Korisevan kotona jo syksyllä. Niihin kuluu askartelua, neulontaa ja pipareiden leivontaa marraskuussa, mutta myös työrintamalla joulu on kiireistä aikaa laulajalle.

Laulaja kertoo Kotiliedessä, kuinka hän valmistautuu erilaisiin joulu- ja kirkkokonsertteihin jo hyvissä ajoin syksyllä. Joululaulujen treenaaminen ja niiden mieleen palauttaminen alkaa perinteisesti syksyllä. Tosin silloin, kun muu perhe ei ole läsnä, jotta he eivät häiriintyisi joulutunnelmasta liian varhain.

”Rakastan joulua ja joululauluja, joita laulamme niin lyhyen ajan vuodesta”, Arja Koriseva kertoo Kotiliedessä.

Joka vuosi Arja Koriseva haluaa rakentaa konserteistaan erilaisia, jotta kuulijat saisivat aina uudenlaisen elämyksen.

Tänä vuonna Toivakan kirkossa tulee olemaan erityinen tunnelma, sillä Arja Koriseva haluaa välittää joulun tunnelmaa juuri heille, jotka äänestivät häntä seurakuntavaaleissa.

”Kiitän lauluillani heiltä saamastani luottamuksesta.”

Ensi vuonna juhlakiertue

Ensi vuosi tulee jatkumaan Arja Korisevalla kiireisenä, sillä edessä on laulajan juhlavuosi. Vuosi 2019 tulee merkitsemään 30-vuotistaitelijajuhlaa, ja sitä juhlitaan tietysti kiertueella.

”Haluan laulaa mahdollisimman paljon ympäri Suomea ja kohdata niitä ihmisiä, jotka ovat kulkeneet kanssani tätä matkaa, ja joille olen saanut tehdä tätä työtä 30 vuoden ajan. Ensi vuosi on laulun ja kiitoksen vuosi.”

Paluu juurille ja uutta kohti

Kun laulaja aikoinaan aloitti lauluopinnot 17-vuotiaana, hän halusi keskittyä klassiseen musiikkiin, kevyen musiikin ohella.

Kuitenkin valinta tangokuningattareksi vuonna 1989 vei kevyeen musiikkiin ja klassinen puoli jäi pienemmäksi.

Nyt Arja Koriseva haaveilee palaavansa juurilleen ja jatkavansa klassisen musiikin opiskelua säännöllisesti ja tarttumaan uusiin haasteisiin.

”Ensi vuoden konsertteihini aion ottaa mukaan jotain uutta ja yllättävää, sellaista, mitä ihmiset eivät ole aikaisemmin minulta kuulleet”, hän paljastaa.

Toinenkin haave Arja Korisevalla on: omien sanoitusten tekeminen.

Hän paljastaa, että muutama ammattilaislauluntekijä on jo luvannut avustaa häntä haaveen toteuttamisessa. Joulun lahjatoivelistalla on myös Heikki Salon Laululyriikan käsikirja.

”Olen toivonut joulupukilta lahjaksi myös metsurin turvasaappaat. Haluan oppia raivaamaan metsää isäni jalanjäljillä”, Arja Koriseva nauraa.

X