Pyhimys uhkuu renessanssihenkeä ja pelastaa jo pudonneita The Voice of Finland -laulajia

Jaa artikkeliTilaa Seura
Pudonneita TVOF-laulajia pelastava tähti­valmentaja Pyhimys kisaa myös UMK-voitosta. ”Se on ollut pitkään haaveena ja tavoitteena. Emme tee musaa millekään tietylle porukalle, vaan kaikille suomalaisille.”
Pudonneita TVOF-laulajia pelastava tähti­valmentaja Pyhimys kisaa myös UMK-voitosta. ”Se on ollut pitkään haaveena ja tavoitteena. Emme tee musaa millekään tietylle porukalle, vaan kaikille suomalaisille.” © Jukka Alasaari/Nelonen
Räppärinä tunnetulla Pyhimyksellä eli Mikko Kuoppalalla on edessään uusi pesti The Voice of Finland: Comeback Stage -ohjelman tähtivalmentajana.

Kisasta kertaalleen pudonneita laulajia tiimiinsä pelastava Pyhimys lähti mielellään mukaan ohjelmaan. Kilpailuhenkeä Pyhimykseltä ei juurikaan löydy, mutta renessanssihenkeä sen sijaan löytyy.

”Renessanssihenkeä voi olla, vaikka ei olisikaan hyvä!”, Pyhimys kertoi TVOF-streampressissä.

The Voicen lisäksi Pyhimys mittelee Suomen seuraavan euroviisuedustajan paikasta Teflon Brothers -yhtyeensä ja 90-luvun eurodance-laulaja Pandoran kanssa. Pyhimys on haaveillut jo pitkään edustuspaikasta.

”Mikä muu on enemmän koko kansan juttu kuin euroviisut ja mikä on enemmän suomalaista kuin edustaa Suomea”, Pyhimys intoili.

Viisut kuuluivat jo 80-luvulla osaksi nuoren Pyhimyksen musiikkimatkaa.

”Euroviisuja katsottiin perheen kesken aina, vähän niin kuin mäkihyppyä.”

Kaiken keskellä Pyhimyksellä on 40-vuotisjuhlavuosi. Tulevia tasanumeroita Pyhimys on makustellut jo pitkään. Ikä tuntuu hyvältä.

”Nyt voin karkottaa ne viimeisetkin ihmiset, jotka ovat pitäneet minua katu-uskottavana!”

TVOF-pressi

Räppäri Redrama.

Räppäri Redrama. © Jukka Alasaari/Nelonen

Räppäri Redrama toimii tähtivalmentajana jo seitsemättä kertaa. ”Ei tämä olisi mulle mielenkiintoista, jos taktikoisin liikaa tai analysoisin. En mieti sitä koskaan, se vie muuten ihan väärään suuntaan. Istun vain siihen tuoliin korvat ja sydän auki.”

Rumpali Sipe Santa­pukki.

Rumpali Sipe Santa­pukki. © Jukka Alasaari/Nelonen

Apulanta-yhtyeen rumpali Sipe Santa­pukki uskoo täydestä sydämestään omaan TVOF-tiimiinsä. Omasta keikkakunnosta Santapukki on myös pitänyt huolta. ”Joka viikko on tullut soiteltua ihan sen takia, että sitten kun pilliin puhalletaan niin siinä hetkessä pitää olla valmis. Kaikki odottavat keikoille pääsyä.”

Toni Wirtanen.

Toni Wirtanen. © Jukka Alasaari/Nelonen

Apulanta-yhtyeen laulaja ja tähti­valmentaja Toni Wirtanen oli yhtyeineen valmis massiiviselle salirundille, kun korona pisti keikat säppiin. Seuraavaksi tähtäimessä on kuitenkin suuri ja uljas Olympiastadion. ”Sen keikan valmistelu on aloitettu jo puolitoista vuotta sitten.”

Laulaja Maija Vilkkumaa.

Laulaja Maija Vilkkumaa. © Jukka Alasaari/Nelonen

Ensimmäistä kertaa tähtivalmentajan tuoliin istuva laulaja Maija Vilkkumaa kertoi tunnistaneensa laulajista riittämättömyyden tunteita ja toisista taas tietynlaista perfektionismia. ”Itsekin artistina tunnistamme vähän jo katseista tietynlaisia neurooseja.”

Laulaja Juha Tapio.

Laulaja Juha Tapio. © Jukka Alasaari/Nelonen

Laulaja ja tähtivalmentaja Juha Tapio on korona-aikana huomannut, miten vahva symbioosi tarinoiden kuulemisella ja biisien tekemisellä on. Nyt sellaiset ”syötöt lapaan” ovat olleet harvemmassa, kun kohtaamiset ihmisten kanssa ovat jääneet. ”Biisejä olen kyllä tehnyt. Se on vain ollut kiireettömämpää ja niitä muhittelee paljon pidempään.”

X