Reetta Ranta luottaa voimaeläinten johdatukseen: ”Hirvieläimet tuovat minulle varmuutta ja luottamusta – Ne ohjaavat oikeaan suuntaan”

Metsien kätkemä -luontosarjasta tuttu Reetta Ranta luottaa voimaeläinten johdatukseen. Hänen suurimpia pelkojaan on itsensä pienentäminen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Reetta Ranta.

Metsien kätkemä -luontosarjasta tuttu Reetta Ranta luottaa voimaeläinten johdatukseen. Hänen suurimpia pelkojaan on itsensä pienentäminen.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Voimaeläin on ollut kautta aikain suomalaisille tärkeä. Suomalaiset voimaeläimet on jaettu maan, metsän, ilman, lumen, jään ja veden eläimiin. Reetta Ranta uskoo voimaeläinten johdatukseen.

Ulkoilu ja hyvät unet tärkeitä terveydelle

Hoidan terveyttäni ulkoilemalla ja luonnossa oleskelemalla, syömällä pääosin luomu- ja lähiruokaa sekä nukkumalla riittävästi.

Lue myös: Virtuaalinen luontopolku tuo mielenrauhaa vanhuksille – ”Viedään luonto niiden luokse, jotka eivät enää itse pääse luontoon”

Salainen paheeni on viini ja juustot. Olen jättänyt maidon ruokavaliostani, mutta juustosta en ole toistaiseksi pystynyt luopumaan. Olen pääosin kasvissyöjä, mutta kerran tai pari vuodessa syön riistaa.

Torjun stressiä päivittäisillä rituaaleilla. Aamuisin sytytän kynttilän ja vietän meditaatiohetken, jos vain onnistun heräämään ennen lapsia. Uusi päivä alkaa yhteyden luomisella voimaeläinteni kanssa.

Voimaeläin ohjaa

Koko elämäni minua ovat kutsuneet voimaeläimet. Vuonna 2012 yhdellä rysäyksellä erosin, menetin kotini ja siskontyttöni kuoli. Isojen muutosten kautta palasin yhteyteen voimaeläinteni kanssa. Hirvieläimet tuovat minulle varmuutta ja luottamusta. Voimaeläin ohjaa oikeaan suuntaan.

Nukun yöni yleensä tosi hyvin. Perheeseemme kuuluu mieheni lisäksi kolme poikaa, kissa ja koira. Vanhimmat pojat eivät enää nuku perhepedissämme.

Terveyteni pettää, jos astun sivuun omalta polultani. Kehoni yrittää kertoa, jos olen menossa väärään suuntaan vaikkapa työelämässä tai parisuhteessa. Yritän välttää lääkkeitä viimeiseen asti ja kuunnella kroppani viestejä.

Parasta minussa on se, että pystyn nousemaan aina jaloilleni. Olen osannut antaa anteeksi, uskaltanut uudistua ja mennä eteenpäin. Tämä toivottavasti periytyy jälkikasvulleni.

Intohimojani ovat tarinat, mytologia ja elämän tarkoituksen ratkaiseminen. Kai tässä on joku korkeampi voima vaikuttamassa.

Tosielämän sankari

Pelkään, että en uskalla olla niin iso kuin voisin olla. Yksi suurimmista peloistani on itsensä pienentäminen. Se etten uskalla ottaa vastaan negatiivista palautetta, jonka läpi käymällä kuitenkin tapahtuu se suurin kasvu.

Tosielämän sankarini on jo edesmennyt isoäitini. Hän hoiti viiden lapsen lisäksi miestään, joka oli menettänyt sodassa jalkansa. Omien lasten lisäksi mummo adoptoi muita lapsia, joilla asiat eivät olleet ihan niin hyvin. Isoäiti teki kaiken keskellä myös kolmea työtä.

Mottoni on: Pimeintä on aina juuri ennen auringon nousua. Sen olen oppinut isältäni.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 11/18. Artikkelia on muokattu 19.9.2023 klo 13:00

Lue myös Anna.fi: Minkä metsäneläimen voimaa tarvitset juuri nyt? Testaa, mikä pohjoisen voimaeläin vahvistaa sinua

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X