Suomessa vieraileva Johnny Logan jätti alkoholin kokonaan 16 vuotta sitten: ”Ilman viiniä olen aidompi ihminen ja esiintyjä”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Johnny Logan
Johnny Logan on voittanut Euroviisut kahdesti laulajana ja kerran säveltäjänä. © AOP
Muusikko Johnny Logan, 67, vieraili Suomessa markkinoimassa duettoa, jonka hän on tehnyt yhdessä suomalaisen Janniken kanssa.

Irlantilainen muusikko Johnny Logan on kolminkertainen euroviisuvoittaja, joka tekee musiikkia Saksan Münchenissä. Logan ehti vierailunsa aikana vastata Seuralle viiteen ajankohtaiseen kysymykseen.

Saavuit edellispäivänä Helsinkiin. Mitä olet ehtinyt tehdä?

Olen kävellyt pitkin rantoja ja vieraillut Stockmannilla. Olisin halunnut käydä ravintolassa, mutta en tahdo istua pöytään yksin ja näyttää siltä, ettei minulla ole kavereita. Joten päädyin pieneen kahvilaan. Söin lohileivän ja tarkkailin ihmisiä.

Kuinka päädyitte Janniken kanssa yhteiseen biisiin?

Janniken manageri ehdotti yhteistä duettoa. Työstimme materiaalia etänä ja syntyi Just One Look, popkappale ­aikuiseen makuun. Jannike on nuori nainen ja pelkäsin aluksi, että olisin nolo hänen rinnallaan. Tein räppäri Kaye Stylesin kanssa ­videon 2006 ja näytän siinä parittajalta. Päätin, ­ettei enää sellaista.

Olet voittanut Euroviisut kahdesti ja vuonna 1992 tekemäsi biisi voitti kisan. Miten tämä on vaikuttanut uraasi?

Viisut ovat avanneet mutta myös sulkeneet ovia. Kun vuonna 1980 kirjoitin yksiössäni ensimmäisen vii­suni What’s Another Year, en olisi uskonut, että vielä 2021 esitän samoja lauluja. Toisaalta megahitin You Raise Me Up piti alun perin tulla laulettavakseni, mutta euroviisutaustani takia se vedettiinkin pois. En ole siitä katkera.

Seuraatko yhä aktiivisesti Euroviisuja?

En normaalisti, mutta tänä vuonna kiinnosti, miten Hollanti saa kisat järjestettyä tauon jälkeen. Esiinnyin ensimmäisessä semifinaalissa muiden legendojen kanssa.

Luovuit kokonaan alkoholista 16 vuotta sitten. Miten tämä on vaikuttanut elämääsi?

Menin terapiaan ja ymmärsin, että pakenin juomalla vaikeita asioita kuten isäni kuolemaa. Ilman viiniä olen aidompi ihminen ja esiintyjä. Odotan innolla tulevia vuosia. Nuoret antavat energiaa. 29-vuo­tias muusikkopoikani on tutustuttanut minut indie-musiikkiin, josta ­ammennan inspiraatiota.

Lue myös: Miksi Suomi ei menesty euroviisuissa? Musiikin vientiguru arvioi: ”Intohimo ei lähde levy-yhtiöstä tai pomoportaasta”

X