Vauhtilajien ystävä Viivi Pumpanen ei kieltäydy hurjista tempuista: ”Ajattelin, etten koskaan tee laskuvarjohyppyä – lopulta tein senkin”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Viivi Pumpanen
© tiia ahjotuli / otavamedia
Juontaja-näyttelijä Viivi Pumpanen, 30, ei pelkää pieniä mustelmia. Vuoden 2010 Miss Suomi ja Posse-ohjelman juontaja harrastaa nykyään aktiivisesti taekwondoa.

Sinut tunnetaan vauhtilajien ystävänä. Mitä et koskaan tekisi?

Never say never! Ajattelin pitkään, että en koskaan tee laskuvarjohyppyä, mutta lopulta tein senkin. Vuosi taisi olla 2013 ja se oli maailman siisteintä.

Se ylös meneminen oli ihan kamalaa ja hyvästelin kaikki läheiset mielessäni. Se oli sellainen hetki, että kyllä pelotti.

Kun kone nousi ja pystyin erottamaan loittonevat asiat, tuntui hyppääminen ihan hirveältä. Tunne helpotti parin kilometrin korkeudessa kun korkeuden hahmottaminen katosi.

Itse hyppääminen oli mahtavaa. Menisin uudestaan milloin vain.

Posse-ohjelman stuntit ovat aika hurjia. Oletko itse selvinnyt tulevasta kaudesta ehjin nahoin?

Vahinkoja voi aina tietenkin sattua, mutta Possessa turvallisuus on äärimmäisen tärkeää ja kaikki tehtävät suunnitellaan ja niihin valmistaudutaan huolella ammattilaisten kanssa. Mitään kummempaa ei minulle ole koskaan sattunut.

Enemmän olen mustelmilla omien harrastusten kautta. Treenaan taekwondoa ja siinä käy välillä kaikenlaista. Tällä hetkellä palauttelen viime vuonna sattunutta vasemman käden nivelvauriota.

Kuinka monta kertaa viikossa treenaat lajia?

Minimi mitä pitäisi käydä, on kolme kertaa. Yleensä se toteutuu, mutta viime lokakuussa jouduin keskeyttämään kauden loukkantumisen ja työkiireiden takia.

Töiden vuoksi pidänkin itsenäisiä treenejä esimerkiksi kotona. Broidini on yksi valmentajista ja frendeistäni moni harrastaa kamppailulajeja, joten sparrausseuraa kyllä löytyy.

Täytyykö lajia vaihtaa jossain vaiheessa lempeämpään?

Meidän seuran vanhimmat edustajat ja valmentajat ovat käsittääkseni viisikymppisiä ja vetävät jopa kovemmalla asenteella kuin me nuoremmat. Ei se ikää katso!

Meidän suurmestarimme on nyt 77-vuotias. Hän vetää edelleen treenejä ja hän on ehkä kovimmassa kunnossa mitä tiedän. Kroppaa pitää tietysti aina kuunnella ja himmata tarpeen mukaan.

Olet juontajana mukana myös Gladiaattoreissa. Kuka Gladiaattoreista on oma suosikkisi?

En halua nimetä ketään ylitse muiden. Gladiaattorit on loistava ohjelma, yksi parhaimmista mitä olen koskaan tehnyt.

X