Lola Odusogankin kalenteri tyhjeni koronaviruksen vuoksi - Pätkätöihin tottunut yrittäjä ei pelkää: ”Olen elänyt koko ikäni taloudellisen epävarmuuden kanssa”

Pätkätöitä tekevä yrittäjä Lola Odusoga kärsii koronaviruksen aiheuttamista työkeikkojen peruuntumisista. Hän on kuitenkin tottunut epävarmuuteen – se motivoi tekemään parhaansa joka kerta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lola Odusoga on työskennellyt yrittäjänä 20 vuoden ajan. Hän loikkasi rohkeasti uuteen ja työskentelee nykyisin tv-ohjelmien tuotantotiimeissä. Lisäksi hän tekee myös perinteisiä malli- ja pr-hommia.

Pätkätöitä tekevä yrittäjä Lola Odusoga kärsii koronaviruksen aiheuttamista työkeikkojen peruuntumisista. Hän on kuitenkin tottunut epävarmuuteen – se motivoi tekemään parhaansa joka kerta.
Teksti: Anneli Juutilainen

Keikkojen peruuntumisia alkoi ilmestyä juontaja Lola Odusogan, 42, kalenteriin maaliskuun toisella viikolla. Vauhdilla levinnyt koronavirus on pannut monen yrittäjän suunnitelmat uusiksi. Niin myös Lolan.

”Koronavirus vaikuttaa työntekooni isosti. Tapahtumia perutaan ja perun joitakin myös itse. Uusia keikkoja tuskin hetkeen buukataan, ja eräässäkin pidemmässä proggiksessa koronatilanne on jo sopimuksessa huomioitu toteutumisen kannalta”, Lola Odusoga kertoo.

Blogia voi päivittää kotoa, yksityiset malli- ja missikoulutukset pyörivät

Onneksi Lolalla on mahdollisuus kirjoittaa blogiaan kotioloissa. Yksityisiä eli yhden hengen malli- ja missikoulutuksia hän voi edelleen pitää, ja useimpia sosiaalisen median yhteistyökuvioita ja kuvausjuttuja on mahdollista tehdä ilman ihmiskontakteja.

Koronavirus tuntuu myös perheen arkirutiineissa. Jo maaliskuun toisen viikon torstaina Lolan lapset, 9. luokkalainen ja pian 16 vuotta täyttävä Denise sekä 7. luokkalainen Sylvester, 13, jäivät pois koulusta, vaikka koulua ei vielä silloin suljettu.

”Olemme perheen yhteisellä päätöksellä pitäneet lapset pois koulusta ja harrastustuksista. Ennakoin itse ja teen päätöksiä lasteni tartuntariskiä pienentääkseni, ja pyrin myös huomioimaan muut omilla toimillani – en halaile, kättele ja vältän ihmisjoukkoja ja pesen käsiäni. Jokaisen tulisi nyt toimia niin.”

Lola Odusoga on yrittäjänä työskennellessään tottunut siihen, että pätkätyöt eivät merkitse tasaista tulotasoa. © Vesa Tyni/Otavamedia

Yrittäjälle tuttua arkea – Välillä eletään pienemmällä budjetilla

Notkahdus työtilanteessa ei kuitenkaan pelota Lolaa. Jo yli 20 vuoden ajan pätkätöitä tehneenä yrittäjänä hän tietää, minkälaista on elää välillä pienemmällä budjetilla.

”Olen elänyt koko ikäni taloudellisen epävarmuuden kanssa. Se motivoi minua tekemään aina parhaani, jotta saan seuraavankin keikan. Jotkut ystäväni ovat seuranneet elämääni sivusta ja ihmettelevät välillä, miten pärjään näin.”

Lola on aina ollut tarkka rahoistaan ja on koko aikuisikänsä pitänyt kirjaa omasta kulutuksestaan.

”Yritän kerätä kuukaudessa mahdollisimman monta ’nollapäivää’ eli kirjoitan kalenteriin nollan niiden päivien kohdalle, kun en ole ostanut mitään. Kuun lopussa lasken nollat ja iloitsen niistä.”

Lue myös: Mallimamma Marjo Sjöroos ja Rane-puoliso parisuhteestaan: ”Paljon meitä on koeteltu, mutta rakkaus on pysynyt”

Lue myös: Astmaa sairastava ja esikoistaan odottava Lene-Maria elää koronaepidemian varjossa: ”Joillekin meistä riskiryhmään kuuluvista pelkkä flunssa voi olla hengenvaarallinen”

X