Prinsessa Madeleinen haaveissa suurperhe – Löysikö perheenäiti myös kutsumuksensa lapsikatraan myötä?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Iso lapsikatras on symboloinut prinsessa Madeleinelle onnea avioliiton alusta alkaen. © anna-lena ahlström / kungahuset.se
Ruotsin prinsessa Madeleine synnytti kolmannen lapsensa maaliskuussa 2018. Entinen bileprinsessa on toteuttamassa määrätietoisesti unelmaansa suurperheestä yhdessä liikemiespuolisonsa Christopher O’Neillin kanssa.

Prinsessa Madeleinen, 35, julkaisemat Instagram-kuvat saavat kovettuneimmatkin sydämet heltymään. Nuoruudessaan hevostyttönä kunnostautunut prinsessa julkaisi hiljattain söpöjä tallikuvia, joissa kaksiviikkoinen Adrienne-vauva köllöttelee heinäpaalien keskellä kantokopassaan, ja kaksivuotias Nicolas on istutettu pikkuponin selkään.

Nicolas täyttää kesäkuussa kolme. © KATE GABOR / KUNGAHUSET.SE

Kolmen suloisen pikkukuninkaallisen äidillä riittääkin kuvattavaa. Eläväinen nelivuotias Leonore ja isosiskoaan rauhallisempi Nicolas ovat hurmanneet ruotsalaiset.

Perheen esikoinen, Leonore täytti helmikuussa neljä vuotta. © ERIKA GERDEMARK / KUNGAHUSET.SE

Aftonbladet-lehden mukaan vanhemmat kutsuvat Leonorea hellästi villiksi pikku apinakseen. Expressen-lehden kesällä 2016 julkaisemassa haastattelussa Chris-isä, 43, paljastaa Nicolaksen puolestaan perineen joko kuningasvaariltaan Kaarle XVI Kustaalta tai enoltaan Carl Philipiltä palavan kiinnostuksen moottoreita ja autoja kohtaan.

Kolmantena kuninkaalliseen katraaseen syntyi 9. maaliskuuta 2018 pikkuprinsessa Adrienne, jonka Madeleine synnytti Danderydin sairaalassa.

Hovin tiedotteessa paljastettiin tulokkaan strategiset mitat: 50 senttimetriä ja 3465 grammaa. Tummakutrisena maailmaan putkahtaneelle pikkuprinsessalle valittiin nimeksi Adrienne Josephine Alice.

Prinsessa Leonore ja prinssi Nicolas pusuttelivat hellästi perheen uutta tulokasta Adriennea. © MVPHOTOS

Raskaus sujui hyvin, joskin Madeleine joutui jättämään väliin valtakunnan ykkösjuhlat eli joulukuiset Nobel-päivälliset selkäjomotuksen vuoksi. Synnytys sujui ongelmitta, ja jo kolmen päivän kuluttua Madeleine julkaisi Instagram-tilillään hellyttävän kuvan vauvaa pusuttelevista isosisaruksista Leonoresta ja Nicolasista.

Isänsä Adrienne kietoi saman tien pikkusormensa ympärille.

”Hän on niin suloinen. Aika paljon isoveljensä näköinen, mutta tukkaa on enemmän”, synnytyksessä mukana ollut Chris kuvaili tulokasta sairaalan parkkipaikalla päivystäville toimittajille.

Kuningasparin poissaolo jätti arvet lapsuudessa

Iso perhe on ollut Madeleinen ja Chrisin tähtäimessä avioliiton ensimetreiltä. Leonore syntyi reilut yhdeksän kuukautta kesän 2013 unelmahäiden jälkeen helmikuussa 2014. Nicolas syntyi siitä reilun vuoden päästä kesäkuussa 2015.

Madeleinelle ja Chrisille lapsikatras on symboloinut onnen ydintä alusta pitäen. Asia tuli selväksi, kun pari vieraili joulukuussa 2015 television Skavlan-keskusteluohjelmassa, jossa haastattelija Fredrik Skavlan houkuttelee sohvalleen saapuneista julkkiksista totuuden irti. Prinsessa Madeleine tilitti silloin peittelemättä, miten vanhempien omistautuminen edustustehtävilleen ja jatkuva poissaolo satuttivat hänen sieluaan pikkutyttönä ja kuinka isosiskosta, kruununprinsessa Victoriasta muodostui hänen tukipilarinsa.

Prinsessa Madeleine on löytänyt kutsumuksensa perheenäitinä.

Madeleine tunnettiin nuorena bileprinsessana, mutta nyt hän on löytänyt kutsumuksensa perheenäitinä. © UTRECHT ROBIN / ACTION PRESS / REX / AOP

Chris puolestaan paljasti, että hänen menneisyydestään avioerolapsena kumpusi toive eheästä suurperheestä. Pörssihaukan omat kasvuvuodet sijoittuivat rakastavan kodin sijaan eliitin suosimiin sisäoppilaitoksiin.

Vaikkei hän ole sanonut poikkipuolista sanaa vanhempiensa Paul Cesario O’Neillin ja Eva Marie Walterin valinnoista, on kahden äidin puolelta tulevan ja kolmen isän aikaan saaman sisaruspuolen ilmaantuminen voinut käydä voimille ainakin nuoruusiässä.

Madeleine niitti nuoruudessaan mainetta bilettämällä Östermalmin luksusyökerhoissa, toisin kuin Vickan-isosisko, joka tunnettiin vastuullisuudestaan tai muotoilijan urasta haaveillut Carl Philip -veli, jonka taiteellisuutta suitsutettiin. Kun Madeleine ja Chris löivät hynttyyt yhteen vuoden 2011 alussa, molemmat ikuistettiin usein rööki huulessa ja drinkkilasi kädessä.

Olikin yllätys, että bilepariskunta kaipasi perhe-elämän seesteisyyttä.

Madeleine lensi Lontoosta Ruotsiin synnyttämään

Helmikuun puolivälissä viimeisillään ollut Madeleine lensi nykyisestä kotikaupungistaan Lontoosta Tukholmaan valmistautuakseen synnytykseen. Ruotsalaislehdistö kummasteli sitä, miksi prinsessan piti maksaa synnytyksestään korkeampi hinta kuin muiden ruotsalaisnaisten. Prinsessa perheineen on kuitenkin kirjoilla Lontoossa eikä siksi kuulu Ruotsin sosiaaliturvan piiriin.

Kuopus Adrienne syntyi maaliskuun alussa. © CHRISTOPHER O’NEILL / KUNGAHUSET.SE

Synnytys Ruotsissa puhalsi lisäpuhuria huhuille Madeleinen pysyvästä paluusta Ruotsiin. Kansalaisten toivo prinsessansa muutosta Lontoosta Tukholmaan virittyi huippuunsa jo alkusyksystä. Silloin paikalliset mediat kertoivat, että perheen pikkuisille oli varattu päiväkotipaikat Östermalmin hienostokaupunginosasta.

”Perhe viettää paljon aikaa kakkoskodissaan Tukholmassa ja lapsille tekee hyvää solmia tiivis side ruotsalaiseen kulttuuriin ikätovereidensa kanssa”, hovin tiedottaja Margareta Thorgren kertoi muun muassa Aftonbladet-lehdelle.

Chrisin on kerrottu pänttäävän vapaa-aikoinaan ruotsin kieltä, mutta epäilevän yhä taitojaan.

”Vaikka otan yksityistunteja, oppiminen on yhtä taistelua”, mies huokaili urakkaansa kesällä 2016 Aftonbladet-lehdelle.

Chrisillä työt nyt Lontoossa

Onko kolmannen lapsen myötä aika palata Ruotsiin? Skavlan-keskusteluohjelmassa vieraillessaan Madeleine teki selväksi, että hänen sydämensä sykkii Ruotsille ja Chris nyökytteli vieressä lojaalin aviomiehen tapaan.

Madeleine pakeni kahdeksan vuotta sitten New Yorkiin, kun silloinen kihlattu Jonas Bergström päätyi skandaalilehtien otsikoihin muhinoituaan laskettelulomalla Åressa norjalaisen käsipalloilija Tora Uppström Bergin kanssa. New Yorkissa hän tapasi tulevan aviomiehensä Chrisin ja nuoripari asui hetken yhdessä kaunpungissa. Pian Leonoren syntymän jälkeen pari palasi toviksi Tukholmaan ja etsi sitten kodin finanssimaailman ytimestä Lontoosta, jossa urasuuntautuneen Chrisin oli helpompi ahertaa.

Ajatus muutosta Tukholmaan voi osoittautua kovaksi palaksi etenkin Chrisille. Leppeät kesälomat Öölannin saarella ovat hänenkin mieleensä, mutta arki pohjolan perukoilla syrjässä rahamaailman sykkeestä voi koitua uralle kohtalokkaaksi. Hän kieltäytyi aikoinaan prinssin tittelistä voidakseen jatkaa työtään.

”Minun roolini on tienata rahaa ja tuoda leipä pöytään. En voi suunnitella työtapaamisiani jonkun tulevaisuudessa häämöttävän seurapiiritapahtuman perusteella”, Chris ilmoitti jämäkästi kesällä 2015 Expressen-lehdelle.

”En jaksa nukkua yksin hotellihuoneessa. Haluan elää perheeni kanssa”, hän totesi sekä johdatti vaimonsa ja lapsensa tällöin Lontooseen.

Vastuu perheestä

Nuoresta Madeleinesta ei olisi uskonut, että hänestä vielä sukeutuu suurperheen äiti. Etenkin kuningatar Silvian silmäteränä tunnettua kuopustytärtä pidettiin hemmoteltuna – ja sen myötä myös hitusen itsekkäänä.

Prinsessojen historianopettaja Herman Lindqvst kuvaili syksyllä 2014 Expressen-lehdelle Madeleinen luonnetta.

”Molemmat prinsessat ovat älykkäitä, mutta Victoria huokuu myötätuntoa ja ymmärtää vastuunsa. Madeleinelle kukaan ei sano, mitä pitää tehdä. Pienenä hän ei suostunut pukemaan sukkia jalkaansa tavatessaan paavin ja aikuisena hän oletti hallitsijaperheen matkaavan New Yorkiin, mikäli he haluavat tavata hänet. Victoria tarjosi aina juomaa tai ruokaa minulle – Madeleine oletti, että hänelle tarjoillaan”, Lindqvist avautui.

Suorapuheisuuden seurauksena Madeleine poisti miehen juhliensa kutsulistalta.

Madeleinen kotirouvantaidot näyttäytyvät myös kyseenalaisina.

”Chris on taitava ruoanlaittaja, jonka valkosipulipasta saa veden kielelleni. Voin auttaa häntä keittiössä pilkkomalla vihanneksia, jos hän antaa ensin tarkat ohjeet”, prinsessa nauroi Skavlan-haastattelussa.

Tumpeloa kokkia ei voi kuitenkaan kritisoida äitinä, sillä Madeleine omistautuu lapsilleen. Leonoren luksusleikkikouluna tunnetun lontoolaisen Purple Dragonin muut vanhemmat ylistivät Madeleinea Aftonbladet-lehden toimittajalle tämän vieraillessa siellä syksyllä 2015. Toisin kuin monet kynsihuoltoon tai samppanjalounaalle suuntaavat äidit, Madeleine osallistui Leonoren leikkeihin päiväkerhossa.

Madeleinesta ei saa pyhimystä tekemälläkään. Hän on äitinsä apuna työskennellyt tämän Childhood-hyväntekeväisyyssäätiön asialla, mutta siinä – aivan kuten valtiollisissa edustustehtävissäkin – työtunnit ovat mukavuudenhalun vuoksi jääneet vähäisiksi. Tuntuu kuitenkin siltä, että lapsikatraan myötä Madeleine on löytänyt kutsumuksensa. Epätavallisesta taustastaan huolimatta entiselle bileprinsessalle riittää tavallisena perheenäitinä eläminen.

X