Ari Koposen vastine: Brother Christmas -keräyksessä ei rikottu kirjanpitolakia

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Brother Christmas on Ari Koposen luoma hyväntekeväisyyshahmo. Kuvakaappaus Mesenaatti-videosta.
Brother Christmas on Ari Koposen luoma hyväntekeväisyyshahmo. Kuvakaappaus Mesenaatti-videosta.
Brother Christmas -hahmo Ari Koponen lähetti vastineensa juttuun: Seura selvitti: Brother Christmasin Joulupotti-rahoista vain alle puolet meni köyhien perheiden avuksi vuonna 2016.

Lehtenne on julkaissut kunniaani loukkaavan väitteen siitä, että olisin rikkonut kirjanpitolakia.

Lehtenne kirjoittaa: ”KHT-tilintarkastaja Pauli Vahteran mukaan Mesenaatti-rahojen jättäminen pois yhdistyksen vuoden 2016 tilinpäätöksestä on kuitenkin vastoin kirjanpitolakia – siitäkin huolimatta, että näistä rahoista saapui yhdistykselle vain osa, ja sekin vasta tammikuussa 2017.

–Vuonna 2016 lahjoituksena maksettu raha olisi tullut kirjata sille vuodelle, vaikka se olisikin tullut alun perin toiselle tilille, Vahtera sanoo.”

Fakta: Mesenaatti-keräyksen käynnisti Tmi Ari Koponen Events. Keräystä ei käynnistänyt Brother Christmas ry. Tästä syystä Mesenaatti myös tilitti rahat Tmi Ari Koponen Eventsille. Ei Mesenaatti voinut tilittää keräyksestä saatuja varoja Brother Christmas ry:lle, koska se ei ollut Mesenaatti-keräykseen osallinen. Rahoja ei siis ole mitenkään ”jätetty pois yhdistyksen vuoden 2016 tilinpäätöksestä” ja siten rikottu kirjanpitolakia, koska keräysrahat ovat alun perin kuuluneet nimenomaisesti Tmi Ari Koposelle eikä Brother Christmas ry:lle.

X